Fins al setembre

Repsol dispara un 5% el seu dividend després de tornar a xifres prepandèmia

La petroliera va guanyar 1.939 milions d’euros, per sobre dels 1.466 milions registrats en el mateix període del 2019

Repsol dispara un 5% el seu dividend després de tornar a xifres prepandèmia
3
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Repsol preveu millorar el dividend en un 5%, fins als 0,63 euros per acció, juntament amb una reducció de capital de 75 milions d’accions pròpies, equivalent al 4,9% actual, després d’obtenir un benefici net fins al setembre que s’eleva fins als 1.939 milions d’euros, per sobre dels resultats obtinguts en el mateix període el 2019 (1.466 milions d’euros), abans de la pandèmia del coronavirus. El resultat net ajustat va arribar a una cota similar a la del 2019 (1.637 milions).

D’aquesta manera, el consell d’administració ha acordat implementar un programa de recompra d’accions de fins a 35 milions de títols, representatives del 2,29% del capital social de Repsol. La companyia es reposa del dur tràngol que va causar la pandèmia en els seus comptes per la caiguda dels preus del cru i del gas els primers mesos del 2020, així com per la revisió de les seves hipòtesis de preus futurs i l’ajust a la baixa del valor dels seus actius d’exploració i producció de petroli. En els primers nou mesos d’aquest any els preus del cru i del gas van tornar a nivells previs a la pandèmia, amb el Brent a una mitjana de 67,9 dòlars per barril i el Henry Hub, a 3,2 dòlars per MBtu.

Tots els segments de negoci van aconseguir xifres positives en els seus resultats, en què destaca exploració i producció, particularment influïts pel camí alcista dels preus de les matèries primeres, que es va elevar fins als 1.063 milions d’euros, davant els 864 milions del 2019. Durant aquest període, destaca la venda dels seus actius a Malàisia i del bloc 46 CN, al Vietnam, a més de la seva participació en la ‘joint venture’ Arog, a Rússia, que s’uneixen al final de la producció de petroli a Espanya i de l’activitat exploratòria a diversos països. L’objectiu de l’empresa és reduir la intensitat de les seves emissions de CO2 en un 75% en el període 2021-2025.

L’àrea industrial va guanyar 339 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, un 48% superior als 229 milions del mateix període del 2020. La companyia està immersa en un procés de transformació de les seves instal·lacions per utilitzar múltiples residus de diferents orígens com a matèries primeres per convertir-los en combustibles i materials més sostenibles. És el cas de la seva refineria de la Corunya, que per primera vegada ha processat oli de fregit per fabricar hidrobiodièsel, o la de Cartagena, que aspira a ser una planta de biocombustibles el 2023.

L’àrea de química va continuar amb l’acompliment excepcional observat en trimestres anteriors, mentre que l’àrea de renovables va incrementar la seva contribució al grup després de guanyar 397 milions d’euros, un 20% per sobre dels 332 milions del mateix període de l’exercici anterior. Els negocis de mobilitat i aviació també van millorar el seu comportament després de deixar enrere part de les restriccions a la mobilitat derivades de la crisi sanitària.

Notícies relacionades

La companyia també va aconseguir en tots els seus segments de negoci un flux de caixa operatiu positiu, que va ascendir a 3.371 milions d’euros, i un flux de caixa lliure, també positiu en tots els seus segments, que va sumar 1.855 milions. A més, entre gener i setembre del 2021, Repsol va reduir el seu deute net un 9% (642 milions d’euros), des dels nivells de desembre passat, fins a situar-lo en 6.136 milions. La liquiditat es va xifrar en 9.948 milions d’euros, cosa que representa 2,57 vegades els venciments a curt termini.

D’altra banda, l’actual conseller José Manuel Loureda Mantiñán ha deixat el seu càrrec i, en conseqüència, també la vocalia de les comissions de Retribucions i de Sostenibilitat.

Temes:

Repsol