Crític amb Pequín

El desaparegut milionari Jack Ma, de vacances a Espanya

Un mitjà de Hong Kong situa a Eivissa el fundador d’Alibaba

El desaparegut milionari Jack Ma, de vacances a Espanya
1
Es llegeix en minuts
EFE

El multimilionari fundador d’Alibaba, Jack Ma, que va desaparèixer de la vida pública xinesa l’any passat després de criticar el sistema de control financer del país, està de vacances a Eivissa, segons ha revelat avui el diari hongkonguès ‘The Standard’.

Ma va volar a Espanya en un avió privat dissabte a la matinadaacompanyat d’altres «multimilionaris i socis comercials», i després va embarcar cap a Eivissa al seu iot zen, valorat en 1.600 milions de dòlars hongkonguesos (205,69 milions de dòlars), segons la informació.

Abans de volar a Espanya, el magnat va passar diversos dies a Hong Kong en una visita de plaer i de negocis, segons aquesta font.

Fa mesos que Ma, que va aconseguir convertir-se en l’home més ric de la Xina a l’elevar el seu conglomerat a la categoria de gegant, està «desaparegut» després que l’octubre de l’any passat pronunciés un polèmic discurs en el qual es va mostrar crític amb l’estratègia de Pequín de minimitzar els riscos en el sistema financer.

Allunyat de la vida pública

Poc després, els reguladors xinesos van suspendre la sortida a borsa d’Ant Group, la tecnofinancera (‘fintech’) d’Alibaba, a l’empara d’una normativa més restrictiva per al sector.

Després d’aquest episodi, Ma va deixar d’aparèixer en públic fins que, a finals de gener del 2021, va gravar un discurs per saludar els guanyadors d’un premi que atorga la seva fundació.

Aquesta «reaparició» va frenar les especulacions sobre el seu parador després de les enganxades amb Pequín, però des d’aleshores el magnat ha optat per un perfil baix amb comptades aparicions públiques.

Notícies relacionades

Pequín va permetre durant anys que el sector tecnològic creixés sense gaires regulacions, però el 2020 va començar una campanya d’escrutini que s’ha saldat amb sancions per a diverses empreses del ram.

Entre les quals hi havia Alibaba, que es va emportar una abundant multa antimonopoli per valor de 18.200 milions de iuans (2.818 milions de dòlars), la més elevada d’aquest tipus en la història del país.

Temes:

Alibaba