Més de 39.000 acomiadaments

Aquests són els 15 eros més importants dels bancs des del 2013

  • CaixaBank, Santander i el BBVA estan al darrere dels ajustos de personal de més envergadura portats a terme pel sector financer

Aquests són els 15 eros més importants dels bancs des del 2013
1
Es llegeix en minuts
Gemma Martínez
Gemma Martínez

Directora adjunta d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

ver +

El sistema financer espanyol s’ha llançat a reduir encara més la seva xarxa comercial i la seva força laboral per adaptar-se. Tres de les entitats més grans del país, CaixaBank, el BBVA i Sabadell, han pactat aquest any expedients de regulació d’ocupació (ero), que en conjunt afectaran 10.992 empleats, menys del previst quan es van anunciar i amb sobredemanda de peticions d’adhesió. El de CaixaBank, que es produeix després de l’absorció de Bankia, és el més gran de la història de la banca a Espanya, amb 6.452 treballadors (el 14% de la plantilla), mentre que el de Sabadell és l’últim dels tres i es traduirà en la sortida de 1.605 treballadors.

Els tres expedients disparen l’ajust de personal realitzat pel sector financer espanyol, que ha portat a terme 15 eros massius des del 2013. Aquell any va culminar l’etapa de reestructuració més important del sistema financer espanyol, amb la sortida de 4.500 treballadors de la nacionalitzada Bankia, que havia sigut intervinguda i rescatada per l’Estat un any abans. En el conjunt del 2013 van tenir lloc cinc grans eros, inclòs el citat de Bankia, que van significar la sortida de 12.300 empleats, uns 1.300 més dels que deixaran CaixaBank, BBVA i Sabadell aquest any. Els 15 eros han afectat 39.700 persones.