Indústria

Sidenor pararà la seva producció 20 dies fins a final d’any pel «desorbitat» preu de l’electricitat

L’escalada de la llum ha elevat el cost elèctric de la siderúrgica en un 300% respecte a l’any passat

Sidenor pararà la seva producció 20 dies fins a final d’any pel «desorbitat» preu de l’electricitat
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Sidenor ha anunciat la seva decisió de parar la producció a la seva planta de Basauri durant un període de 20 dies des d’aquest dilluns i fins al 31 de desembre, el 30% de les jornades productives. La mesura ha sigut adoptada pel «desorbitat» preu de l’electricitat, l’escalada de la qual ha elevat el cost elèctric a Sidenor en un 300% respecte al de l’any passat.

En un comunicat, la direcció de la siderúrgica ha informat que «s’ha vist obligada a parar la seva activitat davant el desorbitat preu de l’electricitat, que ha incrementat un 25% els costos de l’empresa, que paga actualment 260 euros per MWh, quan l’any passat tot just pagava 60 euros per MWh, un 300% més».

Aquest increment del cost elèctric suposa, tal com han explicat en un comunicat des de la companyia, uns 200 euros més per tona, és a dir, un augment dels costos de l’empresa de més del 25%. L’esmentat impacte en els costos «provoca pèrdues i fa impossible mantenir el ritme actual de producció», ha afegit. Davant aquests costos, i «amb caràcter urgent», la direcció ha pres la decisió de parar 20 dies, és a dir el 30% dels dies productius programats, des d’ara fins al 31 de desembre.

Notícies relacionades

Es tracta d’una primera mesura per intentar limitar el tremend impacte que els «desorbitats i descontrolats» costos elèctrics estan causant a Sidenor, ja que, han afegit, «els resulta impossible mantenir el ritme de producció actual». D’aquesta manera, avui s’ha comunicat al comitè d’empresa i a tota la plantilla que es pararà l’activitat durant 20 dies, és a dir un 30% dels dies productius programats, des d’ara fins al 31 de desembre d’aquest any.

Amb aquesta decisió, Sidenor intenta «limitar el tremend impacte de l’elevat cost de l’electricitat en la seva activitat». No obstant, tal com ha precisat, «aquesta parada no soluciona el problema de fons, i altres mesures seran necessàries de persistir l’actual panorama de descontrol en els preus elèctrics». La parada afecta directament i de forma immediata la planta principal de Basauri, però ho farà també de forma progressiva a la resta de plantes, han avançat des de la direcció.