Pronòstics

El Govern preveu recuperar el nivell de PIB prepandèmia l’any que ve

El PIB augmentarà el 6,4% aquest any i el que ve, davant el 6% i 5,2% estimat el maig passat

El Govern preveu recuperar el nivell de PIB prepandèmia l’any que ve

ACN / GUILLEM ROSET

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha decidit revisar a l’alça les previsions de creixement. La Conselleria d’Economia preveu un increment del producte interior brut (PIB) del 6,4% aquest any i el que ve, davant el 6% i el 5,2% que va estimar el maig passat.

Aquest és el context macroeconòmic que servirà per elaborar l’avantprojecte de Pressupostos de la Generalitat per al 2022. Segons el parer de l’Executiu català, la recuperació serà «més intensa» del que s’havia previst. Gràcies a això, l’economia catalana arribarà al nivell de PIB prepandèmia l’any que ve, segons els càlculs de la Conselleria d’Economia.

En preus corrents, el PIB català arribarà aquest any a 241.615 milions, gairebé 17.500 milions més que el 2020. Aquestes previsions s’emmarquen en unes «perspectives de recuperació a escala global, en línia amb la dels principals organismes internacionals.

Notícies relacionades

El titular d’Economia, Jaume Giró, assegura que aquestes dades «conviden a l’optimisme i a fer una valoració positiva, sobretot pel dinamisme del consum i el comportament del sector exterior i del mercat de treball». Giró afegeix que «el balanç de riscos és equilibrat gràcies al progrés i eficàcia de la vacunació, amb el consegüent relaxament de les restriccions sanitàries i el potencial del pla de recuperació europeu».

Els indicadors avançats de consum apunten a «un creixement notable en els úlitmos mesos». En el mercat de treball, al tancament del setembre, l’afiliació es va situar un 0,6% per sobre de la d’un any enrere, i el nombre de treballadors en erto ha continuat baixant i se situa en 47.949 persones, el nivell més baix des de l’inici de la pandèmia.