Ferrocarrils

FCG finalitza les obres de millora al túnel de la línia Llobregat-Anoia al seu pas per Cornellà

La línia recupera els horaris habituals, que es van veure modificats per les obres a principis de juliol

FCG finalitza les obres de millora al túnel de la línia Llobregat-Anoia al seu pas per Cornellà
1
Es llegeix en minuts
EFE

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat les obres de millora al túnel de la línia Llobregat-Anoia al seu pas per Cornellà (Baix Llobregat), entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera, i recupera, a partir d’avui, els horaris habituals.

Els treballs, que van començar a principis de juliol, han consistit a reforçar tota l’estructura del túnel, amb una nova contravolta superposada a l’actual de 45 centímetres d’espessor.

També s’ha substituït la via existent, que és de balastre, per una de nova construïda en placa formigonada, per facilitar-ne el manteniment i «millorar la qualitat, la fiabilitat i la puntualitat de les circulacions».

Finalització abans del previst

La realització d’aquestes obres, amb un pressupost de 3,6 milions d’euros, ha implicat que els trens circulessin en la via única entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera. Segons informa FGC, la «bona gestió i coordinació» dels treballs han permès avançar la recuperació del servei habitual de la línia, inicialment prevista per al 9 de setembre.

Notícies relacionades

Aquesta actuació s’emmarca dins del procés de manteniment i renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i localitzacions que porta a terme FGC.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO