Segons Infojobs

El 14% dels directius reconeixen cobrar en B una part del sou

  • Un informe d’Infojobs situa els càrrecs directius com els més predisposats a ingressar part de la nòmina en negre, més que els càrrecs intermedis o els treballadors

El 14% dels directius reconeixen cobrar en B una part del sou

Unsplash

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 14% dels directius espanyols reconeixen haver cobrat part del seu sou en B en algun moment durant els últims tres anys. I després hi ha un altre 13% que si no l’ha cobrat és perquè no l’hi han ofert, ja que el 27% dels càrrecs amb poder de decisió de les empreses espanyoles estarien disposats a ingressar en negre part de la nòmina, tal com assenyala un informe d’Infojobs publicat ahir. I és que els directius que accepten o estarien disposats a cobrar de manera fraudulenta consideren que no guanyen prou i «necessiten completar el seu salari». L’estudi de la plataforma d’ocupació també assenyala que els ingressos en B són més freqüents entre els més joves i les persones a l’atur.

Notícies relacionades

«Amb factura o sense factura», és una frase recurrent en moltes reformes que permet que el client s’estalviï uns diners, el professional guanyi més i que priva l’erari públic d’uns ingressos de què després depenen la sanitat, les carreteres o les prestacions per als treballadors en erto; entre moltes altres coses. El cobrament en negre surt d’una empresa que no declara part dels seus ingressos i els dona sortida remunerant treballadors o en altres transaccions. Infojobs posa el focus en el seu informe a l’últim esglaó d’aquesta cadena de fraus i assenyala que un de cada cinc espanyols estaria disposat a rebre tot o part del sou en «negre»; una tendència que malgrat la pandèmia s’ha mantingut estable respecte a anys anteriors.

Les conclusions que s’extreuen d’aquest estudi per raons de gènere, edat, nivell educatiu i categoria professional són diferencials, però destaca un denominador comú: a més atur, més possibilitat de rebre ingressos ocults. La predisposició a cobrar el salari en B és superior entre els aturats, en què arriba al 35%. Això s’explica per la incompatibilitat entre la prestació d’atur i altres ingressos. Els joves són un altre col·lectiu tendent a cobrar en negre, també per falta d’alternatives. L’informe d’Infojobs assenyala que el 25% dels menors de 24 anys assegura haver rebut part del sou o tot en B durant els últims tres anys.

Temes:

Salaris