Projecte Biotop

Aigües Sabadell i l’Ajuntament volen captar fons europeus per reformar dues depuradores

  • Les cúpules de les dues institucions ratifiquen aquest projecte, que és una de les 10 iniciatives compartides per invertir 120 milions d’euros

Aigües Sabadell i l’Ajuntament volen captar fons europeus per reformar dues depuradores

Cedida

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell i Aigües Sabadell han ratificat aquest divendres el projecte Biotop, una proposta per captar fons europeus per reformar les instal·lacions de dues depuradores de la ciutat. Aquesta és una de les 10 iniciatives compartides entre municipi i empresa per invertir uns 120 milions d’euros, tal com han anunciat les dues entitats en un comunicat conjunt.

Notícies relacionades

El Biotop ha sigut desenvolupat durant el 2020 i presentat a l’Agència Catalana de l’aigua el desembre de l’exercici passat, amb l’objectiu de reformar part de les activitats del cicle de l’aigua a Sabadell. La voluntat compartida entre les dues institucions és «contribuir i generar vida», mitjançant més energia neta, aigua i recursos regenerats, aire net, entre d’altres; i «valor», amb un nou model de gestió sostenible, transparència i ocupació verda. Per a això, pretenen potenciar la interacció entre la ciutadania i l’entorn, amb aliances amb administracions i entitats, ajudant la «creació de la ciutat del futur», i generant «ocupació verda», segons manifesten.

El disseny del Biotop pretén deixar de generar 10.895 tones de CO2 cada any, recuperar 3 hm³ d’aigua potable a l’any, la reducció del 80% de residus propis i l’autogeneració de 19.500 MWh anuals. També pretén tenir un efecte sobre l’ocupació, amb la creació de 17 nous llocs de treball en llocs de treball verds directes i 1.000 més d’indirectes.