Finances

Solarisbank, participat pel BBVA, capta 190 milions

L’objectiu de la ronda és comprar Contis, una de les plataformes de ‘banking as a service’ (BaaS) de pagament més completes d’Europa

Solarisbank, participat pel BBVA, capta 190 milions

Activos

1
Es llegeix en minuts

Solarisbank, la plataforma líder a Europa de banca com a servei (‘Banking-as-a-Service’ o BaaS), ha tancat amb èxit una ronda de finançament sèrie D de 190 milions d’euros. Liderada per Decisive Capital Management, aquesta és la quarta ronda de finançament de Solaris en què ha participat el BBVA i en la qual la ‘fintech’ ha arribat a una valoració de 1.400 milions d’euros. Aquesta ronda també ha aconseguit el suport de grans inversors que inclouen Pathway Capital Management, CNP (Groupe Frère) i Ilavska Vuillermoz Capital, a més d’altres inversors previs com Yabeo Capital, Vulcan Capital i HV Capital.

L’objectiu principal d’aquest nou finançament és l’adquisició de Contis, companyia fundada el 2008, que s’ha consolidat com una de les plataformes de BaaS de pagament més completes d’Europa. Unint forces, Contis i Solarisbank, el responsable del qual a Espanya és Francisco Jaramillo, formen el líder europeu indiscutible en el segment de la banca com a servei. La col·laboració entre totes dues permetrà crear una oferta de serveis única en termes de cobertura de mercat i integració de productes.

Notícies relacionades

«Contis és un autèntic pioner de la tecnologia financera i ha sigut guardonat en nombroses ocasions per la seva capacitat per desenvolupar tecnologies disruptives, segures i fiables en el camp dels serveis de pagament. Després de tres anys creixent a un dels ritmes més alts d’Europa, aquest moviment ens permetrà portar la nostra velocitat a un altre nivell. Solarisbank i Contis comparteixen la mateixa visió i valors i junts serem la punta de llança en l’auge global de les finances incrustades (‘embedded finances’)» ha assegurat Peter Cox, president executiu i fundador del Grup Contis.

Fins que la compra es completi, la nova companyia estarà liderada per Roland Folz, actual conseller delegat de Solarisbank. Peter Cox, de 76 anys, col·laborarà durant la transició com a conseller sènior i accionista. Folz ha recordat la bona marxa de Solarisbank i com està impulsant l’avenç de les finances incrustades, permetent tant a marques globals com a ‘fintechs’ de ràpid creixement, incorporar serveis financers en la seva pròpia oferta de productes a través d’APIs.

Temes:

BBVA Bancs