Adquisició

El Santander compra un ‘broker’ líder en renda fixa als EUA per 500 milions

Amb la compra d’Amherst Pierpont Securities, el grup millora i enforteix el negoci de la seva divisió global de banca a l’engròs

Ana Botín es la única presidenta ejecutiva del Ibex

Ana Botín es la única presidenta ejecutiva del Ibex / David Castro

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en A més de El Periódico, vaig treballar de 1989 a 1990 a La Economía 16, com a responsable d'Economia en el Diari de Barcelona, de 1989 a 1990; a la secció de Economía de TVE Catalunya de 1987 a 1989, a Antena 3 de Radio, de 1985 a 1987 i al Diari Menorca, de 1983 a 1985 i Radio 80-Menorca. A més de la llicenciatura en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992-1986), ting un posgrau en direcció general (PDG) 2011-2012y un curs de Màrketing Digital y Xarxes Socials per la EAE Business School

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Banco Santander ha tancat l’adquisició d’Amherst Pierpont Securities, mitjancera de renda fixa als EUA, per uns 500 milions d’euros. L’operació s’ha fet a través de Santander Holdings USA, la seva filial, que ha arribat a un acord per adquirir la matriu d’aquest grup, Pierpont Capital Holdings LLC.

Amherst Pierpont formarà part de Santander Corporate & Investment Banking (Santander CIB), la divisió global de banca a l’engròs del grup. Amherst Pierpont és un mitjancer independent de renda fixa i productes estructurats líder als EUA. La Reserva Federal de Nova York va designar la companyia com a operador principal (‘primary dealer’) de bons del Tresor el 2019 i actualment és una de les tres entitats no bancàries que tenen aquesta designació. Compta amb uns 230 empleats que atenen més de 1.300 clients institucionals actius des de la seva seu a Nova York i les seves oficines a Chicago, San Francisco, Austin, altres ciutats nord-americanes i Hong Kong.

Amb aquesta operació, el Santander millora «significativament «la infraestructura i les capacitats de Santander CIB com a creador de mercat de renda fixa dels Estats Units, proporciona una plataforma per a l’autocompensació (’selfclearing’) de valors de renda fixa per al grup a tot el món, augmenta la seva base de clients institucionals i millora les seves capacitats de productes estructurats i assessorament per als originadors d’actius als mercats de finançament immobiliari i especialitzat (’specialty finance’), segons comunicat del grup presidit per Ana Botín.

Deute corporatiu i mercats emergents

Notícies relacionades

L’empresa resultant també comptarà amb importants capacitats en deute corporatiu i renda fixa als EUA i en mercats emergents, cosa que permetrà posar a disposició dels seus clients una àmplia gamma de productes i serveis en aquest negoci. Ana Botín ha afirmat que «aquesta adquisició encaixa perfectament» amb l’estratègia «centrada en el client» i el compromís «amb el creixement rendible als Estats Units».

Joe Walsh, conseller delegat d’Amherst Pierpont, ha assegurat que amb «l’abast global del Santander, la companyia podrà ampliar significativament la seva oferta de productes, augmentar la base de clients i millorar el servei ofert.