Cimera del G-20 de Finances

EUA, «molt preocupat» pel risc de les noves variants de la Covid per a la reactivació econòmica

  • «Tenim una economia global connectada, el que passa en una part del món afecta a tots els altres països», afirma Yellen

  • La secretària del Tresor remarca l’objectiu de «vacunar el 70% de la població mundial l’any que ve»

  • ¿Quina efectivitat té cada vacuna de la Covid-19 contra la variant delta?

  • Variant èpsilon: ¿què sabem de la nova soca de la Covid?

EUA, «molt preocupat» pel risc de les noves variants de la Covid per a la reactivació econòmica

AFP / Andreas Solaro

1
Es llegeix en minuts

La secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, s’ha declarat «molt preocupada» pel risc que poden representar les noves variants del coronavirus per a la recuperació econòmica global.

«Estem molt preocupats per la variant delta i per altres variants que poguessin sorgir i amenaçar la reactivació» econòmica, ha dit la Secretària del Tresor en una conferència de premsa després de la cimera del G-20 de Finances a Venècia (al nord-est d’Itàlia).

«Tenim una economia global connectada, el que passa en una part del món afecta a tots els altres països», ha dit Yellen

«Les variants representen una amenaça per a tot el món», ha afirmat, i ha instat a «treballar junts per accelerar el procés de vacunació i arribar a l’objectiu de vacunar el 70% de la població mundial l’any que ve».

Inquietud a Venècia

Notícies relacionades

Dissabte, els ministres de Finances del G-20 ja van advertir en el seu comunicat final sobre els «riscos» que pesen sobre la recuperació de l’economia mundial a causa de la «propagació de noves variants de Covid-19 i el diferent ritme de vacunació».

La molt contagiosa variant delta provoca brots epidèmics a Àsia i l’Àfrica i augmenta el nombre de casos a Europa i els Estats Units.