Turisme

Maroto demana no estigmatitzar Espanya per la Covid

La ministra d’Indústria insisteix que s’espera l’arribada de 40 milions de visitants estrangers aquest estiu

Maroto demana no estigmatitzar Espanya per la Covid

EFE / MORELL

1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha demanat que no s’«estigmatitzi» Espanya per l’augment de contagis del coronavirus, perquè és una destinació segura i el creixement és general a tot el món.

En declaracions als mitjans de comunicació després d’inaugurar un congrés de l’associació Adigitales, Maroto ha insistit també que, malgrat els contratemps, el Govern es manté en l’objectiu que arribin a Espanya aquest any uns 40 milions de turistes estrangers.

L’augment dels contagis s’està produint a tot el món, a Portugal, al Regne Unit i a tota la Unió Europea, ha dit Maroto, que ha apel·lat que no s’«estigmatitzi» Espanya.

Confia en el certificat digital, que està en vigor des de l’1 de juliol a tota la Unió Europea, que permet viatjar amb llibertat entre països, ja que demostra que el titular ha rebut la pauta completa de la vacuna, ha passat la malaltia o aporta un PCR negatiu.

Notícies relacionades

Espanya és una destinació segura, on cal mirar, a més de la incidència acumulada, la pressió hospitalària, «que en aquest moment no és un problema»; té ja més de 20 milions de persones vacunades, i registra «molt pocs casos importats», segons Maroto.

Ha demanat «molta prudència» als joves, que és el nucli en què s’estan produint més contagis.