Funció pública

El Govern retarda fins al setembre la pujada salarial pendent del 0,9% als funcionaris

  • El pla de retorn a l’oficina començarà el 15 de juliol i serà progressiu fins a l’1 de setembre, llevat que el Procicat retardi les seves recomanacions per liquidar el teletreball d’emergència

El Govern retarda fins al setembre la pujada salarial pendent del 0,9% als funcionaris
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern de la Generalitat no aplicarà fins al setembre la pujada pendent del 0,9% als salaris dels funcionaris catalans. Així ho ha traslladat la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, als sindicats en una reunió mantinguda aquest dijous, en què ha justificat que per temps no arriben a tancar abans els increments en les nòmines de juliol o agost. L’Executiu català també ha traslladat a les centrals el pla de retorn a l’oficina, que començarà el 15 de juliol i serà progressiu fins a l’1 de setembre; tot això a expenses que el Procicat no retardi les seves recomanacions per rebaixar el grau de teletreball.

Una de les qüestions de pes a la primera Taula General de la Funció Pública (MEPAG) del nou equip de Govern era abordar l’abonament dels increments salarials pendents per a aquest any. L’Estat va fixar una pujada del 0,9% per a aquest 2021 i la Generalitat tenia pendent aplicar-ho. I aquest dijous ha traslladat als sindicats que això es plasmarà en la nòmina de setembre, ja que abans, segons al·leguen, no tenen marge per aplicar-ho. L’abonament de les quanties retardades des de gener també s’abonarà en el pagament previst per al setembre. Les centrals han manifestat el seu malestar unànime per aquesta qüestió.

Notícies relacionades

El retorn del 55% de la paga extra retirada el 2014 pel Govern d’Artur Mas també queda per més endavant. Les centrals han exigit que al més aviat possible, però Vilagrà no s’ha compromès amb cap data concreta. I els ha recordat que, segons el que van firmar el 2018, tenen marge fins al mes de novembre per abonar-la i complir l’acordat llavors.

Una altra qüestió que les parts han abordat en la reunió és el pla de retorn a l’oficina dels funcionaris, tal com va avançar EL PERIÓDICO. Vilagrà ha defensat iniciar el procés el pròxim 15 de juliol, llevat que el Procicat retardi les seves recomanacions per rebaixar els graus de teletreball. Els sindicats no estan conformes amb aquesta mesura. «És precipitat, especialment ara que hi està havent un rebrot», afirma la portaveu de l’IAC, Assumpta Barbens. «És inapropiat», afegeix el responsable de CCOO de Catalunya, Manel Pulido. L’esquema de Presidència és iniciar a partir del 15 i de manera progressiva un retorn esglaonat i que culminaria l’1 de setembre.