Funció Pública

Iceta proposa indemnització de 33 dies per acomiadament per a futurs interins en frau de llei

El ministre ofereix la compensació només per a empleats públics contractats a partir d’ara

Iceta proposa indemnització de 33 dies per acomiadament per a futurs interins en frau de llei

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha posat sobre la taula de negociació amb els sindicats l’establiment d’una indemnització de 33 dies per any treballat, fins a un màxim de 24 mensualitats, per als funcionaris interins contractats a partir d’ara que siguin acomiadats després d’haver-se mantingut en situació de temporalitat durant un període superior a tres anys en qualsevol de les administracions públiques.

El dret a la indemnització «naixerà a partir de la data del cessament efectiu» i la quantia de la compensació serà equivalent a 33 dies de les seves retribucions fixes per any de servei, i es prorratejaran per mesos els períodes de temps inferiors a un any, fins a un màxim de 24 mensualitats», segons el text de la proposta, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO.

Sense caràcter retroactiu

La proposta, no obstant, no tindria caràcter retroactiu per a cap dels al voltant de 300.000 interins que actualment es troben en frau de llei en el conjunt de les administracions públiques (estatal, autonòmiques i locals) per acumular més de tres anys en aquesta situació.

Notícies relacionades

La iniciativa del ministre Iceta per reformar l’article 10 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic i aturar l’abús de la temporalitat existent a l’Administració inclou que qualsevol nou interí que entri en l’Administració i acumuli més de tres anys en una mateixa plaça sigui cessat automàticament al superar aquell termini. A més, per ‘castigar’ l’administració incomplidora, aquesta plaça quedaria sense cobrir durant un any.

El ministre Iceta s’havia compromès a portar al Congrés dels Diputats abans de finalitzar aquest mes de juny un reial decret llei per a la reforma d'aquest article 10 de l’Estatut de la Funció Pública.