Reunió Cercle d’Economia

Sánchez preveu revisar a l’alça el creixement

El president anticipa que al juny s’afegiran 189.000 afiliats més a la Seguretat Social

Pedro Sanchez en el cercle d’economia

Pedro Sanchez en el cercle d’economia / Ferran Nadeu (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que preveu una revisió a l’alça de la previsió de creixement per a aquest any. Davant un nombrós auditori d’empresaris i directius en la sessió final de la Reunió Cercle d’Economia, el cap de l’Executiu ha sigut molt optimista respecte a l’evolució econòmica.

De fet, ha assegurat que l’activitat s’ha accelerat i ha anticipat que al juny preveuen 189.000 afiliats més a la Seguretat Sòcia en termes desestacionalitzats i 222.000 de mitjana més que al maig. Ha remarcat, a més, que la recuperació de l’ocupació i la tornada de treballadors que estaven en expedients de regulació temporal d’ocupació (erto) ha beneficiat els sectors que es van veure més afectats per la pandèmia, com el comerç i els relacionats amb el turisme i l’hostaleria.

Sánchez ha explicat que el Govern pretén que la recuperació sigui «extraordinària, però també justa i duradora». El president ha considerat necessari modernitzar, actualitzar, reformar i reconvertir «molts dels sectors productius tradicionals» per a una nova era després de la pandèmia.

Notícies relacionades

L’Executiu manté per ara una previsió de creixement del 6,5% el 2021 i del 7% el 2022. Sánchez ha fet seves les paraules de la presidenta de Banco Santander, Ana Botín, que en aquests mateixos dies va dir que Espanya «sortirà del mapa» aquest any.

L’activitat econòmica ha guanyat ritme durant el segon trimestre amb una alça que el Banc d’Espanya estima que serà del 2,2%, davant la caiguda del 0,5% experimentada en el període gener-març. El missatge positiu de Sánchez, que ha recordat l’impuls que suposaran els fons europeus ‘Next Generation’, es produeix després que aquest matí, en el mateix escenari, la vicepresidenta segona i ministra d’Economia, Nadia Calviño, afirmés que «la recuperació està en marxa».