Comissions

El juny, el mes de les comissions bancàries

  • Els clients que no compleixin les condicions acordades per al compte bancari aquest mes podrien pagar fins a 60 euros de comissions

3
Es llegeix en minuts
Lidia Álvarez Vellido
Lidia Álvarez Vellido

Redactora del suplemento 'actius'

ver +

De manteniment, d’administració, per fer transferències, per treure diners en caixers aliens a la pròpia entitat financera... són moltes les comissions lligades a tenir un compte bancari i més a aquells clients que no hi estiguin vinculats, és a dir, que malgrat tenir un compte no tinguin domiciliada la nòmina, rebuts o contractats un altre tipus de productes (les condicions varien depenent de l’entitat).

Després d’analitzar 11 entitats financeres, HelpMyCash ha arribat a la conclusió que el juny i el desembre són «els mesos en què més entitats cobren comissions pel manteniment dels comptes», explica Jessica Llavero, especialista a Bancos & Cuentas del comparador, que afegeix que «Ibercaja és el que cobra aquesta quantitat, però ho fa únicament dues vegades a l’any, per la qual cosa en total la seva comissió de manteniment anual és de 120 euros, així que no és l’entitat que més despeses aplica pel manteniment d’un compte al cap d’un any». 

En aquest sentit, des de HelpMyCash asseguren que aquests diners no els paguen tots els clients, sinó els que no han complert les condicions acordades amb l’entitat. 

Abanca és una altra de les entitats que liquida les comissions pel manteniment del compte de forma semestral, tot i que aquesta entitat cobra una mica menys, 50 euros al semestre, que suposa un total de 100 euros anuals per als incompleixen les condicions del seu programa Zero Comissions.

El BBVA, pel seu costat, començarà el 15 de juny a aplicar la seva nova política de comissions als titulars del Compte Va Contigo. Els clients que incompleixin les condicions passaran de pagar 100 euros a l’any a pagar-ne 40 al trimestre, és a dir, 160 euros anuals. Aquesta modificació no s’aplica a tots els comptes del banc i els requisits pràcticament no han variat, i per tant, la majoria dels que no pagaven fins ara tampoc ho faran a partir de juny. A més, els titulars del Compte Online Sin Comisiones podran continuar disfrutant d’una operativa gratuïta com fins ara.

Quant als clients del Compte Expansió del Banc Sabadell, pagaran una comissió trimestral al juny de 30 euros si no compleixen les condicions del compte, igual com els d’Unicaja o KutxaBank; mentre que Banco Santander aplica una comissió de 20 euros al mes des d’inicis d’aquest any als clients que no compleixen cap requisit del nou programa Santander One. En total, els clients del banc d’Ana Botín paguen fins a 240 euros a l’any, el banc més car juntament amb CaixaBank. Els clients del banc vermell que sí que hi estan una mica vinculats paguen 10 euros cada mes i els que compleixen tots els requisits no paguen res.

Bankia, el banc acabat d’absorbir per l’entitat catalana, cobrarà la seva comissió mensual, que pot arribar als 14 euros si el client no compleix cap condició del programa Por Ser Tú. En total, Bankia cobra a l’any 168 euros per la comissió de manteniment de cada compte, sempre que el client no compleixi cap requisit. 

En el cas d’ING, els clients amb un saldo de 30.000 euros o més en el Compte Taronja que no tenen els ingressos domiciliats al banc van començar a l’abril a pagar cada mes 10 euros pel manteniment del compte d’estalvis i hauran de pagar-los una altra vegada al juny. 

Notícies relacionades

Finalment, Bankinter és el que menys cobra anualment, expliquen des de HelpMyCash.com, tenint una comissió de manteniment de 22,50 euros semestrals (45 euros anuals), tot i que sense una data marcada al calendari, ja que es cobren sis mesos després de l’obertura del compte bancari si no es compleixen les condicions. 

Tot i que aquestes dades es relacionen amb els clients que no han complert les condicions acordades, Llavero adverteix que la resta d’usuaris «podrien pagar comissions al juny per altres serveis en funció de la seva operativa com, per exemple, el canvi de divises, les transferències internacionals fora de l’eurozona o el reintegrament en caixers que no pertanyen al mateix banc» i aconsella tancar els comptes que ja no s’utilitzen per no continuar acumulant despeses.

Temes:

Bancs