mesures anticrisi

El Govern aprovarà un nou tram de 15.000 milions d’avals de l’ICO

Els recursos són per a inversions en sostenibilitat mediambiental i digitalització

El Govern aprovarà un nou tram de 15.000 milions d’avals de l’ICO
1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres té previst aprovar aquest dimarts un nou tram de 15.000 milions d’euros de la línia d’avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) que va aprovar el Govern per recolzar inversions en sostenibilitat mediambiental i digitalització, segons han informat fonts del Govern.

L’Executiu va crear aquesta nova línia d’avals a l’estiu de l’any passat per impulsar l’activitat inversora i a causa de l’elevat ús de l’anterior línia d’avals de 100.000 milions d’euros, que estava destinada a cobrir les necessitats de liquiditat de les empreses com a conseqüència de la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19.

Aquest mes, el Govern va decidir estendre fins a deu anys d’amortització dels préstecs avalats, en comparació amb els vuit anteriors. A més, també es va aprovar que clients i bancs poguessin ampliar el període de carència més enllà dels dos anys inicials. La banca ha concedit 126.000 milions d’euros de finançament, amb aval públic de 96.000 milions d’euros, en un milió d’operacions formalitzades, el 98% amb pimes i autònoms.

Notícies relacionades

Atenent els comptes de resultats del primer trimestre de l’any publicats en les últimes setmanes, s’aprecia que la morositat que podria derivar-se de la crisi del coronavirus encara no ha aflorat en el balanç dels bancs espanyols, degut en part a les mesures que s’han posat en marxa per recolzar l’economia, com és el cas de les moratòries de crèdit, que estan retardant l’aflorament dels impagaments.

Al tancament del març, els tres bancs espanyols més grans –Banco Santander, BBVA i CaixaBank–, tenien moratòries classificades com a dubtoses per import conjunt de 9.336 milions d’euros, una xifra que supera en 3.711 milions la del tancament del 2020.