Tancament a Lliçà

Preacord a l’ero de Bosch: els 336 treballadors sortiran amb més de 50 dies per any treballat

  • L’empresa i els sindicats arriben a un principi d’acord per clausurar la fàbrica de Lliçà d’Amunt el juny del 2022

bosch

bosch / THOMAS KIENZLE (AP)

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Principi d’acord entre Robert Bosch i els sindicats per pactar un tancament ordenat de la planta de Lliçà d’Amunt. Després que la firma industrial d’origen alemany anunciés el febrer passat la intenció de clausurar la planta del Vallès Oriental i deixar al carrer 336 persones per endur-se la producció a Polònia, aquest dimecres ha arribat a un preacord amb les centrals per indemnitzar els seus treballadors. El tancament s’oficialitzarà el pròxim 30 de juny del 2022 i els acomiadaments s’indemnitzaran amb quanties de 50 dies per any treballat o més, segons ha fet públic CCOO aquest dimecres en un comunicat. Robert Bosch liquida així pràcticament tota l’activitat a Catalunya, suprimeix 636 llocs de feina directes i en deixa enlaire 900 més entre els seus proveïdors. Tot això en menys d’un any. 

Notícies relacionades

A les negociacions per liquidar el tancament de la planta de Robert Bosch només el falten l’‘ok’ definitiu que l’assemblea de treballadors haurà de donar al preacord tancat aquesta setmana pels seus representants. Si finalment és afirmatiu, la multinacional deixarà tancat l’últim detall per quedar-se només amb una planta a Catalunya, la que conserva a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), dedicada a activitats comercials i que dona feina a 49 persones.

Les condicions de sortida dels treballadors són idèntiques a les negociades per als 300 treballadors de la planta de Castellet i la Gornal, pactades l’octubre del 2020. Els seus companys de Lliçà sortiran amb una base de 50 dies per any treballat. Els més joves s’emportaran a més un complement lineal de 1.600 euros i la resta rebrà complements per poder encadenar l’atur amb l’edat mínima per a la jubilació anticipada. Addicionalment, l’empresa ha plantejat dues finestres de sortida anticipada, l’agost i el desembre d’aquest any, en què els voluntaris rebran un extra de 10.000 euros per renunciar al seu salari fins al juny del 2022.

Temes:

Ocupació Atur