Telecomunicacions

Cellnex tanca la seva ampliació amb una demanda rècord de 319.000 milions

L’operador de torres de telecomunicacions aconsegueix els 7.000 milions que es proposava

1
Es llegeix en minuts

El gegant espanyol de torres de telecomunicacions Cellnex ha tornat a tancar amb èxit una ampliació de capital, en aquest cas de 7.000 milions d’euros, amb una demanda de rècord que va ascendir a 319.100 milions d’euros, segons ha informat l’empresa a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMV). «La suma de les accions subscrites en el període de subscripció preferent més el nombre d’accions addicionals sol·licitades en l’esmentat període representen una demanda que ha superat en 45,6 vegades les accions noves ofertes en l’augment de capital», ha explicat la companyia.

L’ampliació s’ha portat a terme mitjançant l’emissió i posada en circulació de 192,6 milions d’accions ordinàries a un preu de subscripció de 36,33 euros per cada acció nova. Els drets de subscripció preferent s’han assignat a tots els accionistes de Cellnex que haguessin adquirit accions fins al 31 de març del 2021 i les transaccions dels quals fossin registrades a Iberclear fins al 6 d’abril del 2021 (tots dos inclusivament).

Notícies relacionades

Amb els fons procedents de l’ampliació, Cellnex preveu finançar una cartera de projectes que no para de créixer i que podria arribar als 18.000 milions d’euros en els pròxims 18 mesos. D’aquesta cartera, 9.000 milions ja estan compromesos per a les adquisicions anunciades de Polkomtel a Polònia, Hivory a França i la integració de les torres i emplaçaments de Deutsche Telekom als Països Baixos.

Aquesta és la quarta ampliació de capital de la companyia en els últims dos anys. En va llançar una el març del 2019 per 1.200 milions i una altra el novembre d’aquell mateix any per 2.500 milions. I aquest estiu va tornar a acudir al mercat per aixecar 4.000 milions més que va utilitzar per a la compra de les torres de Hutchison a Europa i els actius de Play a Polònia. 

Temes:

Cellnex