recolzament a pimes i autònoms

Catalunya pretén estendre les ajudes directes a tots els sectors

El Govern preveu que els recolzaments arribin a totes les activitats afectades per la crisi del coronavirus

GRAFCAT6693  BARCELONA (ESPANA)  06 01 2021 - El vicepresidente del Govern en funciones de president  Pere Aragones  durante una entrevista con Efe en la que urge al Gobierno central a dictar la obligatoriedad del teletrabajo de forma inmediata para aquellas profesiones que puedan desarrollarse en remoto y  en caso de no  atreverse  a dar ese paso  a transferirle las competencias  EFE Toni Albir

GRAFCAT6693 BARCELONA (ESPANA) 06 01 2021 - El vicepresidente del Govern en funciones de president Pere Aragones durante una entrevista con Efe en la que urge al Gobierno central a dictar la obligatoriedad del teletrabajo de forma inmediata para aquellas profesiones que puedan desarrollarse en remoto y en caso de no atreverse a dar ese paso a transferirle las competencias EFE Toni Albir / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts

Catalunya pretén estendre les ajudes directes a pimes i autònoms de tots els sectors afectats pel descens d’ingressos per la crisi del coronavirus, cosa que va més enllà de la restauració, l’hostaleria o el turisme. Aquest és l’objectiu que s’ha marcat la Vicepresidència i Conselleria d’Economia que encapçala en funcions Pere Aragonès, candidat a presidir el Govern, segons fonts de l’Executiu català.

D’aquesta forma, la Generalitat, que va vehicular la petició a través del grup parlamentari d’ERC, vol aprofitar la reforma en el reial decret llei per a la solvència empresarial que el consell de Ministres preveu aprovar avui. L’objectiu és que les comunitats puguin adaptar a la seva idiosincràsia els sectors i empreses als quals dirigir les ajudes directes (2.000 milions per a les Canàries i les Balears i 5.000 per a la resta d’autonomies).

El reial decret llei acotava la possibilitat de donar ajudes a 95 activitats econòmiques. Ara no només obrirà la porta a què en siguin més, sinó que s’incloguin companyies afectades per la fallida de Thomas Cook, a l’incorporar la possibilitat d’atorgar recolzaments a firmes que registressin descensos extraordinaris d’ingressos el 2019, cosa que afecta essencialment les Canàries i Balears. Amb aquesta mesura l’Executiu donarà resposta a una demanda que des del primer moment ha sigut un clamor per part dels governs regionals, l’oposició i les patronals, tot i que ara el problema pot ser que les quantitats previstes siguin insuficients.

Certificat

Notícies relacionades

Una de les peticions del Govern, que està pendent del text que acordi definitivament l’Executiu central, és que per justificar la petició d’ajudes pugui aconseguir un certificat de caiguda d’ingressos en el període març-desembre del 2020, no del conjunt de l’exercici.

Segons el repartiment establert per l’Executiu central, a Catalunya li corresponen 993,3 milions d’euros. La suma de la qual disposarà la Generalitat és la segona més elevada del conjunt de les autonomies, tret de les Balears i les Canàries, que es repartiran 2.000 milions més. Andalusia, amb 1.109,2 milions, encapçala la llista en què la comunitat de Madrid és la tercera, amb 679,3 milions.