Aposta empresarial

Hoffman insta que Barcelona lideri la investigació en bateries de mòbils

El conseller delegat de la GSMA, organitzadora del Mobile,

Hoffman insta que Barcelona lideri la investigació en bateries de mòbils
1
Es llegeix en minuts

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, vol crear un consorci públic-privat amb empreses, universitats i centres d’investigació per abordar des de Barcelona el que considera que és el pròxim repte per a la indústria mòbil: l’optimització de les bateries. En una entrevista amb el diari ‘ABC’, Hoffman ha argumentat que els mòbils actuals són més potents que els que es van portar a la Lluna –ha dit textualment– mentre que el camp de les bateries «no ha avançat tant». Ha celebrat la «bona predisposició» per part de les administracions per a la creació del consorci que proposa, i ha assegurat que pretén celebrar al novembre una conferència internacional per establir les seves bases.

Notícies relacionades

Preguntat per quin serà el futur del Mobile World Congress (MWC) una vegada acabi l’acord amb Fira de Barcelona el 2024, ha advocat per una renovació: «¿Per què voldríem canviar una cosa així?», ha reflexionat. Ha afirmat que, el 2017, els esdeveniments polítics van fer perillar la continuació del MWC: «Si Catalunya arriba a convertir-se en un país independent, i ningú hauria pogut viatjar aquí, no hauríem pogut organitzar el congrés», ha alertat. Ha recordat que, tot i que hi va haver preocupació per part de molta gent, des de l’organització no van arribar a fer plans alternatius ni de contingència: «Afortunadament, no vam haver d’enfrontar-nos a això».

Ha assegurat que ara no els preocupa «la inestabilitat política», que tenen bona relació amb l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el Govern i que, als seus ulls, la capital catalana no ha perdut prestigi. Preguntat per si està garantit que se celebri el MWC al juny, ha dit que ho pot «assegurar» amb l’única excepció que les autoritats sanitàries obliguin a posposar-lo atesa la situació epidemiològica. Ha defensat que estan «molt per sobre dels estàndards màxims de seguretat» i que, tot i que no pot garantir que algú que acudeixi al MWC no es contagiï, sí que faran tot el que estigui a les seves mans per evitar-ho. Espera arribar a la capacitat màxima d’assistents, que serà de 52.000, i ha augurat que serà més fàcil que els visitants procedeixin d’Europa o d’Espanya, per la qual cosa estudia crear una oferta que els «apel·li» directament.