Un 20% del normal

Hoffman xifra entre 100 i 200 milions l’impacte del Mobile d’aquest any

El conseller delegat de GSMA creu que malgrat que grans firmes han anunciat que no tindran presencia, sí que enviaran delegacions

Hoffman xifra entre 100 i 200 milions l’impacte del Mobile d’aquest any
2
Es llegeix en minuts

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha xifrat aquest dissabte en entre 100 i 200 milions d’euros l’impacte que deixarà aquest any el Mobile Wolrd Congress, un 20% de l’«impacte habitual», i ha afirmat que aquesta cita anual a Barcelona «podria haver desaparegut». El Mobile se celebrarà entre el 28 de juny i l’1 de juliol, en format híbrid i sense la presència d’alguns importants socis com Nokia, Sony, Carbonissa, Microsoft o Google. En declaracions a Rac1, Hoffman ha assenyalat que l’edició d’aquest any tindrà un impacte econòmic «molt més petit», ja que no hi haurà una participació internacional tan àmplia: «Serà de més de 100 milions d’euros. Un 20%, potser una mica més... Entre 100 i 200 milions no em sorprendria», ha precisat.

Pel que fa a les renúncies d’algunes empreses de participar en aquest congrés, ha opinat que hi ha anuncis que són «una mica enganyosos», ja que creu que si bé no s’exhibiran com en anys anteriors, sí que enviaran delegacions. Per Hoffman, cancel·lar l’edició de l’any passat «va suposar córrer un risc enorme»: «Desgraciadament, som la meitat de grans dels que érem fa ara un any. El Mobile podria haver desaparegut», ha reconegut.

D’altra banda, ha assegurat que no va rebre cap trucada de la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, després que aquesta afirmés que faria tot el possible perquè el Mobile World Congress anés a la capital: «No vaig rebre cap oferta (...) Ni una trucada».

Notícies relacionades

Malgrat les limitacions imposades per la pandèmia, Hoffman ha augurat en la seva visita a Barcelona que el MWC d’aquest 2021 serà «una reunió de talla mundial que mostrarà el camí a seguir». «No hi ha dubte que tots ressorgirem millors i més forts i considerarem aquest un capítol d’una història d’èxit», ha assenyalat. Hoffman es va mostrar favorable a mantenir aquest congrés a Barcelona «més enllà del 2024», any fins al qual està lligat de moment a la capital catalana, perquè creu que no s’han de canviar les coses que funcionen. Preveu que el 2022, al febrer, el Mobile de Barcelona haurà aconseguit gairebé la normalitat.

Finalment, ha dit que l’edició d’aquest 2021 serà «especial»: «Enviarà un missatge d’esperança que els negocis tornen a funcionar i recordarà al món tot el que Barcelona, Catalunya i Espanya tenen per oferir».