Protestes arreu d’Espanya

Els sindicats pressionen de nou el Govern central per accelerar la contrareforma laboral

  • CCOO i UGT tornen a concentrar-se a les principals ciutats de tot Espanya per apressar l’Executiu la derogació parcial de les reformes laboral i de pensions del PP, així com la descongelació del salari mínim

Els sindicats pressionen de nou el Govern central per accelerar la contrareforma laboral
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

CCOO i UGT han tornat a sortir al carrer aquest dilluns per pressionar al Govern perquè acceleri la seva contrareforma laboral i de pensions. També perquè reprengui la pujada del salari mínim interprofessional (SMI), congelat aquest 2021. Les centrals amb representació majoritària han organitzat concentracions a les principals ciutats espanyoles, en què ha sigut la tercera jornada de protestes en els últims tres mesos, des que van iniciar la seva estratègia de tenir un peu a les taules de diàleg social i un altre de pressió als carrers. CCOO i UGT mantenen un punt de pressió sobre l’Executiu, que ha d’enviar a Brussel·les en les pròximes setmanes el seu pla concret de reformes per percebre els 140.000 milions dels fons europeus, entre els quals alguns dels punts clau seran la reforma laboral i les pensions.

Notícies relacionades

Els cops de clàxon dels delegats sindicals de CCOO i UGT s’han tornat a sentir a cruïlles com la del carrer Mallorca amb Roger de Llúria, en el cas de la protesta convocada a Barcelona, així com a 45 ciutats més d’arreu d’Espanya. «El Govern ha de decidir a qui fa cas. A nosaltres, que vetllem per l’interès d’empreses i treballadors, o als empresaris, que només es preocupen del seu compte de beneficis», ha declarat el secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros. «No crec que sigui possible un consens i [...] no acceptarem un canvi d’agenda social», ha afirmat el seu homòleg de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco.

Les centrals plantegen el Primer de Maig com un «punt d’inflexió» per anar escalant gradualment les seves mobilitzacions, reduïdes actualment a protestes concretades a les quals majoritàriament acudeixen delegats sindicals, i implicar més capes de la ciutadania. Des de CCOO i UGT reconeixen que és altament improbable que el Dia Internacional del Treballador d’aquest any puguin commemorar la derogació d’un primer bloc de la reforma laboral, com venen exigint des del 2012 i ambicionant amb possibilitats en els dos últims anys.