Fons europeus

Sanchez presentarà al Congrés el seu pla per invertir 70.000 milions en tres anys

  • El president del Govern central avança que el pla inclourà 102 reformes i 110 projectes d’inversió sense concretar-lo encara

  • Bona part de les reformes compromeses ja estan en marxa, com la llei de canvi climàtic i el teletreball

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha avançat aquest dilluns que el Consell de Ministres «analitzarà» aquest dimarts el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que ell mateix presentarà dimecres al Congrés dels Diputats. El Pla per accedir als fons europeus assignats a Espanya inclou un total de 212 mesures, la concreció de les quals encara no han sigut presentades. El president ha anticipat que 110 d’aquestes mesures corresponen a projectes d’inversió que mobilitzaran 70.000 milions de diners públics en tres anys, entre el 2021 i el 2023. Les altres 102 mesures incorporades en el pla són reformes, com la del mercat laboral i les pensions, que el president no ha concretat, i d’altres ja en marxa, com la llei del teletreball i la del canvi climàtic.

Notícies relacionades

El Pla serà analitzat en el Consell de Ministres d’aquesta setmana i aprovat en un altre de posterior, per a la seva remissió a la Comissió Europea abans que finalitzi el termini oficial, el 30 de setembre, amb més d’un mes de retard respecte als plans inicials de l’Executiu. Aquest Pla de Govern ha d’encarrilar l’aplicació d’uns 140.000 milions d’euros de fons europeus assignats a Espanya per als pròxims sis anys (des del 2021), que arribaran en forma de transferències a fons perdut (la meitat) i de crèdits tous.

El president del Govern ha participat aquest dilluns en l’obertura de l’esdeveniment ‘Wake up, Spain’, organitzat pel diari digital ‘El Español’ per reflexionar amb personalitats del món polític, empresarial i dels agents socials entorn de la implementació dels fons europeus a Espanya, les reformes pendents i la recuperació econòmica.