expansió

Grupo Costa compra Roler

La companyia adquirida, propietat de la família San José Torras, factura 85 milions d’euros i ocupa 450 persones.

3
Es llegeix en minuts

El grup agroalimentari aragonès Costa fa una nova mossegada a la indústria càrnia i es referma com un dels principals operadors del sector a Espanya. La companyia d’Osca, amb seu a Fraga (Baix Cinca), ha comprat Roler –propietat de la família San José Torras–, que lidera el mercat de la producció d’hamburgueses de venda en cadenes de supermercats, segons publica El Periódico de Aragón, de Prensa Ibérica. Incorpora així al seu hòlding una empresa, domiciliada a Terrassa (Barcelona), que factura 85 milions d’euros i ocupa 450 persones. L’operació d’adquisició, l’import de la qual no ha transcendit, és la setena que porta a terme en els últims anys, entre les que destaca la de Casademont.

La firma comprada és un dels principals fabricants d’elaborats i preparats frescos (de porcí, boví, pollastre i gall dindi), amb una àmplia presència en els lineals dels supermercats, de manera que Costa incrementarà de forma significativa la seva presència davant el consumidor final. Roler compta amb dues fàbriques a Terrassa i Peraleda de la Mata (Càceres).

La primera planta, segons fonts del sector, serà explotada en règim de lloguer, ja que la família San José Torras mantindrà la propietat, i la segona, de 10.600 metres quadrats, sí que passarà a mans del Grup Empresarial Costa, del que depèn el hòlding carni Costa Food Group, l’únic grup a nivell nacional totalment integrat en l’actualitat en pollastre, porc i gall dindi.

A més d’hamburgueses, picades, salsitxes, mandonguilles, broquetes, preparats per a barbacoa, arrebossats i ‘fajitas’, Roler està especialitzat en l’elaboració de productes llestos per consumir, com carpaccios, roast beefs, filets tendres, tapes o la seva línia Directo al plato.

Expansió i diversificació

Amb aquesta nova adquisició, la companyia d’Osca fa un nou pas en la seva expansió i diversificació. Es consolida així com un dels grups carnis més grans d’Espanya, amb 4.500 empleats i una previsió de facturació afegida de 1.750 milions d’euros per a l’exercici 2021.

«La integració de Roler augmenta la nostra oferta actual de productes amb el seu ampli assortiment en la gamma de l’elaborat fresc», va assegurar ahir Jorge Costa, conseller delegat del grup. «Suposa un pas important que ens impulsa a continuar creixent, ja que es tracta d’una de les empreses més punteres i innovadores del nostre sector. Aquest moviment ens permet reforçar la nostra aposta per ser més a prop del consumidor final», va destacar.

Roler va obtenir uns ingressos nets de 82 milions d’euros el 2020, un 10% més respecte als 74 milions del 2019, segons dades d’Alimarket. Des de Costa van remarcar que és una empresa que està també alineada amb els «valors de sostenibilitat» del grup i que treballa per la reducció del plàstic als envasos i el compliment i respecte de les normes actuals de benestar animal. «Aquest aspecte –va recalcar Jorge Costa– reforça la nostra capacitat per poder acostar al consumidor productes certificats amb el segell de benestar animal d’Aenor.

La càrnia aragonesa assoleix així la seva setena compra des que el 2016 adquirís la sala d’especejament catalana Toni-Josep (ara Costa Food Meat). Des d’aleshores, s’han unit al grup empreses tan significatives com Casademont, Industrias Cárnicas Villar, Embutidos La Nuncia i el grup Aviserrano. Amb aquest últim, principal proveïdor de pollastre de Mercadona i del que va aconseguir el 50% de l’accionariat, va entrar en el sector avícola, complementari al porcí, el seu principal negoci.

Notícies relacionades

L’aragonès Grupo Empresarial Costa, fundat a Fraga i que compta actualment amb la tercera ramaderia més nombrosa d’Europa, és present en els sectors agroalimentari, energies renovables, automoció, salut vegetal, hoteler i immobiliari. Dins del sector agroalimentari opera a 107 països a través del hòlding carni.

Roler, la ultima firma adquirida, era propietat dels germans San José Torras, segona generació d’una família que va iniciar la seva etapa empresarial amb l’obertura d’una carnisseria el 1976. El fundador, Fausto San José, va tenir la visió d’apostar per la venda de productes carnis en supermercats.

Temes:

Empreses