Trobada tecnològica i financera

L’European Blockchain Convention de Barcelona torna entre eufòries

L’auge del bitcoin impulsa les iniciatives entorn de ‘blockchain’ i concentra 2.000 experts en un congrés virtual organitzat a Barcelona

L’European Blockchain Convention de Barcelona torna entre eufòries
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La revalorització de bitcoin aquest any ha desencadenat l’eufòria dels inversors. El recolzament de grans empreses, de la inversió institucional i de gurus com Elon Musk (Tesla) està beneficiant els múltiples actors del sector ‘blockchain’. Un dels beneficiats per aquesta eufòria ha sigut l’European Blockchain Convention (EBC) que s’organitza a Barcelona entre el 12 i el 16 d’abril en format exclusivament virtual.

El congrés organitzat per Victoria Gago i Daniel Salmerón comptarà aquest any amb un centenar de ponents, més de 2.000 assistents i una vintena de patrocinadors. Ni tan sols les mascaretes són capaces d’ocultar el somriure dels organitzadors que reconeixen l’«esplendor» de la «situació imparable» que es viu. Bona part dels protagonistes de la trobada també somriuen per dins perquè, tret d’incongruències, deuen tenir a les butxaques més preciosos bitcoins que la mitjana.

El congrés nascut a Barcelona de manera física el 2018 ja és un nexe d’unió entre la tecnologia i un món econòmic àvid de prosperar. Els organitzadors anuncien que la cinquena edició del congrés se centrarà en les aplicacions de ‘blockchain’ des d’un punt de vista pràctic, en actius digitals, aplicacions de ‘tokenització’, o l’aplicació de ‘blockchain’ a la indústria i a les cadenes de subministrament. També hi haurà ponències sobre la identitat digital, la custòdia de criptoactius o el paper dels bancs centrals davant els diners digitals.

Crida l’atenció el paper rellevant d’experts del sector farmacèutic a les ponències, però també de bancs espanyols i del BCE. El sector empresarial és cada vegada més conscient que no pot quedar al marge de les aplicacions de ‘blockchain’, les actuals i les que hagin d’arribar. I els diners estan pendents de les noves empreses i dels nous emprenedors que tenen una alguna cosa a dir sobre el futur.

Notícies relacionades

Per a Victoria Gago, cofundadora de l’EBC, ‘blockchain’ «està revolucionant tant el sector públic com el privat pel fet de comptar amb l’existència de projectes com EBSI (European Blockchain Services Infrastructure), la plataforma de ‘blockchain’ de la Comissió Europea». Segons la seva opinió, «l’auge d’expectatives que genera la ‘tokenització’ dels actius digitals és la principal causa de les expectatives obertes per a les empreses». Aquest fet, recorda, es va veure reflectit en la subhasta que es va fer fa tan sols uns dies quan una peça d’art inexistent al món físic va ser subhastada per 69 milions de dòlars, de la qual el comprador va rebre un ‘token’ digital conegut com a NFT. «En un futur tots els actius es convertiran en ‘tokens’, agilitant així el procés de compravenda», va opinar Gago.

Entre els ponents al congrés figuren representants d’empreses com ConsenSys, R3, BBVA, Commerzbank, SEAT, Brave, Comissió Europea, London Stock Exchange, American Express, Rakuten, Banco Santander, Protocol Labs, Hyperledger, Streamr, Forbes, Polkadot o Vodafone.