Logística portuària

Arriba a Barcelona un primer vaixell des del canal de Suez després del bloqueig

Els barcos afectats pel bloqueig i que esglaonaran la seva arribada a les instal·lacions portuàries són un total de 14

Arriba a Barcelona un primer vaixell des del canal de Suez després del bloqueig
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Ja ha arribat al port de Barcelona el primer barco procedent del canal de Suez després del bloqueig. L’‘MSC Ambra’ va arribar la nit passada després d’una singladura d’una setmana i ha afrontat les tasques de descàrrega amb normalitat a la terminal Best del port. Els retards previstos dels diferents barcos afectats per l’accident de l’‘Ever Given’ s’han previst d’entre un i vuit dies, menors del que es presagiava després del bloqueig de la infraestructura durant una setmana.

El portacontenidors ‘MSC Ambra’, el primer barco afectat pel bloqueig del canal de Suez que arriba al port de Barcelona, porta una càrrega d’uns 9.000 contenidors, entre importacions, exportacions i transbords. En els pròxims dies, s’espera l’arribada esglaonada d’altres vaixells portacontenidors que es van haver de parar al canal de Suez durant els dies del bloqueig i que, per aquesta raó, han retardat la seva escala al port.

Notícies relacionades

 Aquesta setmana està prevista l’arribada d’un total de tres barcos afectats per l’accident patit per l’‘Ever Given’: el ‘MSC Ambra’, el ‘Milano Bridge’ i el ‘CMA-CGM Centaurus’. Les terminals de contenidors del port de Barcelona –Best, APMTS Barcelona i Terminal Port Nou– estan preparades per operar tots aquests barcos amb l’agilitat i eficàcia habituals. L’arribada esglaonada dels portacontenidors, segons les previsions actuals, facilitarà que l’operativa no es vegi compromesa en cap moment.

 Els portacontenidors que han modificat la seva data d’escala al port de Barcelona a causa del bloqueig del canal de Suez són un total de 14. Les previsions apunten que en menys de dues setmanes les arribades dels set serveis regulars procedents d’Àsia estaran normalitzades.