estimacions

El Govern central revisarà el creixement i ja té llest el pla de recuperació

Sánchez admet que la la tercera onada del virus ha tingut un impacte «considerable» en l’economia

El Govern central revisarà el creixement i ja té llest el pla de recuperació
1
Es llegeix en minuts

Després de què la vicepresidenta segona i ministra d’Economia, Nadia Calviño, admetés que caldrà revisar a la baixa les previsions de creixement per aquest any, el president, Pedro Sánchez, després d’anunciar que al pròxim Consell de Ministres del 13 d’abril s’aprovarà el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència on es detallen inversions i reformes que es planegen escometre amb els fons europeus, va admetre que l’impacte de la tercera onada del virus en l’economia està sent «considerable».

Durant la roda de premsa que ha ofert després del Consell de Ministres, el president del Govern ha afegit que un dia després, el dimecres 14 d’abril, compareixerà al Congrés dels Diputats per defensar aquest pla que serà enviat a Brussel·les. També ha assenyalat que en «els pròxims dies» s’actualitzaran les previsions macroeconòmiques del Govern per incorporar el «considerable» impacte de la tercera onada de la pandèmia i la borrasca Filomena.

Notícies relacionades

Sánchez ha reconegut que la pandèmia ha afectat de manera destacable en l’economia espanyola durant els dos primers mesos de l’any, el que afectarà les previsions de l’any malgrat que al març s’ha produït una recuperació gràcies a la relaxació de les restriccions. «El Ministeri d’Economia durant els pròxims dies traslladarà l’actualització de les previsions econòmiques», ha assenyalat, tot i que no ha aclarit si suposarà una rebaixa del camí actual, que espera un creixement del PIB aquest any del 7,2 % que podria arribar al 9,8 % amb els fons europeus.

L’economia espanyola necessitarà «una mica més de temps» per recuperar els nivells previs a la pandèmia, ha reconegut, tot i que ha assegurat que es veurà impulsat per la vacunació i mesures com els expedients de regulació temporal d’ocupació (erto) i el fons de recuperació.