Drets laborals

Amazon admet que els seus conductors orinen en ampolles a causa del trànsit

  • El gegant del comerç electrònic, immers en una batalla per evitar la creació d’un sindicat, es disculpa amb un congressista dels EUA que va denunciar els problemes dels seus repartidors

  • Es tracta d’«un problema que afecta tota la indústria i no és específic d’Amazon», diu la firma, que remarca que molts lavabos públics han quedat tancats al país durant la pandèmia

Amazon admet que els seus conductors orinen en ampolles a causa del trànsit
2
Es llegeix en minuts

Amazon va admetre que els seus conductors han d’orinar en ampolles a causa del trànsit o a problemes per trobar lavabos durant els recorreguts d’entrega, al disculpar-se públicament amb un congressista nord-americà que va denunciar la situació i que l’empresa va respondre amb un tuit que ara va considerar «incorrecte». Amazon ha emprès una batalla per evitar el que podria ser el seu primer sindicat als EUA, on la seva plantilla agrupa uns 800.000 treballadors.

«Això va ser un autogol, no estem contents i li devem una disculpa al representant (Mark) Pocan», va assenyalar Amazon en un comunicat aparegut al seu blog.

«Sabem –va indicar el gegant de vendes per internet– que els conductors poden tenir problemes per trobar lavabos a causa del trànsit o, de vegades, a les rutes rurals, i aquest ha sigut especialment el cas durant la Covid, quan s’han tancat molts lavabos públics

Segons la nota, es tracta, no obstant, d’«un problema de llarga data que afecta tota la indústria i no és específic d’Amazon», fet que l’empresa va il·lustrar amb una sèrie d’articles relacionats amb el tema.

La firma, que ja és el segon ocupador més gran del país, es va retractar del missatge que va publicar a Twitter el passat 24 de març en resposta a Pocan, que és representant demòcrata per Wisconsin.

«Pagar als treballadors 15 dòlars per hora no el converteix en un ‘lloc de treball progressista’ quan es destrueix un sindicat i es fa que els treballadors orinin en ampolles d’aigua», va afirmar Pocan en un tuit.

«Realment no creus això d’orinar en ampolles, ¿veritat?», va respondre Amazon en un altre tuit.

«Si això fos cert –va afegir–, ningú treballaria per a nosaltres. La veritat és que tenim més d’un milió d’empleats increïbles a tot el món que estan orgullosos del que fan i tenen excel·lents salaris i atenció mèdica des del primer dia». 

En la seva disculpa publicada al seu blog, Amazon va puntualitzar que el seu tuit «va ser incorrecte».

Notícies relacionades

«No va contemplar la nostra gran població de conductors i, en canvi, es va centrar erròniament només en els nostres centres de compliment. Un centre logístic típic d’Amazon té dotzenes de lavabos i els empleats poden allunyar-se de la seva estació de treball en qualsevol moment», va explicar la nota.

En tot cas, Amazon va indicar que els agradaria resoldre el problema, tot i que va admetre que encara no sap com, però va prometre que buscarà solucions.

Temes:

Amazon