El 2020

Amazon va ingressar 5.400 milions a Espanya i va pagar 261 milions en impostos

Els pagaments per impostos indirectes només suposen el 2,2% de la facturació total del ‘marketplace’

1
Es llegeix en minuts

Amazon va registrar el 2020 uns ingressos bruts totals de les seves activitats a Espanya de 5.400 milions d’euros, segons ha informat aquest dimecres. Una xifra que fins ara mai havia fet pública i que veu la llum per celebrar els deu anys de presència del ‘marketplace’ en aquest país.

El gegant del comerç electrònic també ha revelat que la seva contribució total a les arques de l’Estat va ser de més de 261 milions d’euros el passat exercici. Així va pagar, en concepte d’impostos directes totals (on inclouen l’impost de societats, els impostos pagats per l’adquisició de terrenys o construcció d’instal·lacions, els impostos sobre les nòmines i la seguretat social pagats per Amazon i les taxes de duana), 140 milions d’euros i més de 121 milions d’euros indirectes recaptats (inclouen l’IVA i les retencions d’impostos pagats pels seus treballadors). El pagament total per impostos amb prou feines suposa el 4,8% del negoci obtingut a Espanya per Amazon; en particular, els pagaments per impostos indirectes només suposen el 2,2% de la facturació total.

Notícies relacionades

La vicepresidenta i directora general d’amazon.es, Mariangela Marseglia, s’ha congratulat de les dades registrades i de l’aposta de la companyia per Espanya. «Hem invertit molt en l’economia espanyola i en la seva gent, més de 6.800 milions d’euros en deu anys», ha recordat. «Estic especialment orgullosa del nostre creixent equip i de les nostres inversions en favor dels clients, a més de com donem suport a milers de petites empreses que contribuiran a la ràpida recuperació d’Espanya davant la pandèmia, creant milers de llocs de treball addicionals i generant noves oportunitats per a molts altres en el seu entorn», ha recalcat.

Amazon va invertir el 2020 més de 2.500 milions d’euros que ha destinat a la millora dels processos i a assegurar un servei als seus clients de forma segura i puntual. D’aquesta manera, la xarxa logística actual de la plataforma a Espanya inclou més de 30 centres després de l’obertura el 2020 de dos nous centres logístics a Dos Hermanas (Sevilla) i Alcalá de Henares (Madrid), així com tres estacions logístiques a Múrcia, Rubí (Barcelona) i Leganés (Madrid).

Temes:

Impostos Amazon