Reforma laboral

Treball planteja que un empleat d’una subcontractada no cobri per sota del conveni sectorial

  • L’equip de Yolanda Díaz remet a patronal i sindicats un primer esborrany, que es focalitza a augmentar la prevalença del conveni sectorial i a limitar la subcontractació

Treball planteja que un empleat d’una subcontractada no cobri per sota del conveni sectorial
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les negociacions per a la contrareforma laboral que ha promès el Govern a Brussel·les han començat. Després d’una primera trobada de tempteig fa dues setmanes, aquest dimarts els negociadors del Ministeri de Treball, la patronal i els sindicats s’han posat a treballar. I, segons el primer esborrany posat a sobre de la taula per l’equip de Yolanda Díaz –i al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO–, el primer bloc de les converses versarà sobre la prevalença del conveni sectorial sobre el d’empresa i els límits de la subcontractació.

Notícies relacionades

La patronal va entrar a la primera taula de diàleg social per a la «modernització de la negociació col·lectiva» –l’eufemisme vigent per parlar de part de la reforma laboral del PP– tancada en banda. Els empresaris no volien parlar de negociació col·lectiva ni de subcontractació i plantejaven prioritzar les polítiques actives d’ocupació –taula ja en curs des de fa mesos– i la reordenació dels tipus de contracte. Aquest dimarts Díaz s’hi ha entremès i els ha marcat les posicions. Primer toca negociació col·lectiva i subcontractació.

Al primer document remès als agents socials –una base per començar i que segur que patirà modificacions durant el procés negociador–, Treball planteja que un empleat d’una subcontractada no pugui cobrar per sota del que marca el conveni col·lectiu del sector.