El president de la filial britànica del Sabadell deixa el càrrec

Richard Meddings abandona l’entitat ara que a curt termini no està previst que es vengui

1
Es llegeix en minuts

El britànic TSB, filial del Banc Sabadell, ha anunciat aquest dimecres que Richard Meddings preveu abandonar aquest any la presidència de l’entitat, ara que el grup que presideix Josep Oliu ha deixat en l’aire la seva possible venda. Fonts del banc d’origen vallesà afirmen que la venda de TSB no figura ara a l’agenda «a curt termini».

Meddings, que va assumir el càrrec el febrer del 2018, continuarà al capdavant del consell d’administració, del qual forma part des de setembre del 2017, fins que se li designi un successor. TSB ha detallat en un comunicat que el president va expressar l’any passat la seva intenció de no renovar el seu mandat, però va decidir mantenir-se en el lloc durant les negociacions de la fallida fusió entre el Sabadell i el BBVA. 

Malgrat les pèrdues i problemes tecnològics que ha generat TSB des de la seva adquisició el 2015, l’entitat espanyola ha refredat en els últims mesos la possibilitat de desprendre’s de la seva filial al Regne Unit. Oliu, que en la junta d’accionistes del Sabadell d’aquest divendres deixarà les seves funcions executives, ha agraït a Meddings el seu «excepcional lideratge». 

«Atraient els líders adequats, desenvolupant i complint una estratègia de creixement i centrant-se a millorar el servei als clients, Richard ha assegurat que TSB està ben preparat per a un futur d’èxits», ha assenyalat Oliu.

A l’anunciar que se’n va, Meddings ha recalcat la seva confiança en l’«altament efectiva» consellera delegada del banc, Debbie Crosbie, ratificada pel nou conseller delegat del Sabadell, César González-Bueno, i la resta de l’equip directiu. 

Notícies relacionades

Ha destacat que TSB ha «pres el control directe dels seus sistemes tecnològics», una cosa que considera «un pas essencial» per als plans de la firma de «tornar als beneficis» i donar un bon servei als seus cinc milions de clients.

Meddings ha portat les regnes de l’entitat britànica després dels problemes que va generar la migració a una nova plataforma informàtica el 2018, que va deixar temporalment nombrosos clients sense accés als seus comptes.