Retallades

Naturgy prepara un ajust de plantilla a Espanya amb 1.000 sortides

La companyia acaba de platejar als sindicats un pla de baixes «incentivades i voluntàries»

Naturgy prepara un ajust de plantilla a Espanya amb 1.000 sortides
1
Es llegeix en minuts

Naturgy prepara la retallada de plantilla més gran des de l’arribada de Francisco Reynés a la presidència de la multinacional energètica. La companyia ha plantejat un pla de baixes «incentivades i voluntàries» per a 1.000 treballadors a Espanya, segons avança ‘Economía Digital’ i confirmen fonts de la companyia. Naturgy, propietat de Criteria Caixa, CVC i GIP, es troba enmig d’una opa parcial llançada pel fons australià IFM per aconseguir un 22,69% de la companyia per 5.000 milions d’euros.

Notícies relacionades

La proposta s’acaba de posar a sobre de la taula dels sindicats, per la qual cosa encara es troba en la fase inicial de la negociació, segons indiquen fonts de la companyia, i contempla la voluntarietat de les esmentades baixes per al que Naturgy oferirà les desvinculacions de manera pactada. A més, les sortides estan obertes a tota la plantilla, és a dir, no es limiten a majors de 55 anys, com ha passat en altres ocasions.

L’energètica atribueix el motiu de la retallada a l’evolució del sector (descarbonització, transició energètica, més competència...), així com a criteris d’eficiència i digitalització. Naturgy ha donat sortida a més de 5.000 empleats des de l’any 2018, quan Reynés va arribar a la presidència de la gasista.