indústria

Fluidra es dispara a la borsa després de l’anunci de la seva entrada a l’Ibex

S&P també millora la qualificació creditícia de la companyia vallesana

Eloi Planes   Presidente Ejecutivo de Fluidra

Eloi Planes Presidente Ejecutivo de Fluidra / Carlos Garralaga

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les accions de Fluidra s’han disparat en l’obertura borsària d’aquest dimecres després de conèixer-se ahir que el dilluns entrarà a l’Ibex-35 en substitució de Bankia, que s’integrarà a CaixaBank. El comitè assessor tècnic de l’Ibex 35, que es va reunir dimarts de manera extraordinària, va decidir excloure Bankia del selectiu a partir del 29 de març, data en què es farà efectiva la fusió amb CaixaBank. La companyia vallesana s’ha beneficiat també de la millora de la seva qualificació creditícia per part d’Estàndard & Poor’s (S&P), que l’ha elevat des de ‘BB’ a ‘BB+’ i manté la perspectiva estable.

Fluidra passarà a formar part de l’Ibex 35 dilluns en substitució de Bankia, que abandona el selectiu després de la seva fusió amb CaixaBank. D’aquesta manera, Fluidra sortirà de l’índex Ibex Medium Cap, al qual s’hi incorporarà Tècniques Reunides. La companyia va tancar l’exercici del 2020 amb un benefici net de 96,4 milions d’euros, multiplicant per més d’11 els guanys del 2019.

Notícies relacionades

Les vendes de Fluidra van arribar l’any passat els 1.488 milions d’euros, amb un increment del 8,8%, i el resultat d’explotació va créixer un 19,3%, fins als 321 milions d’euros, amb un marge del 21,6%.

L’any, la companyia especialista en solucions per a l’aigua, des de piscines fins a ‘wellness’, es revaloritza més del 20%. El grup, presidit per Eloi Planes i amb la família d’aquest i quatre més com a principals accionistes, a més dels Puig, Carmen Godia i Rhône Capital, entre d’altres, compta amb les marques Jandy, AstralPool, Polaris, Cepex, Zodiac, CTX Professional, entre d’altres.