concentració

Economia autoritza la unió de CaixaBank i Bankia

L’operació se segellarà aquest divendres després d’obtenir totes les autoritzacions

zentauroepp54987887 goirigolzarri gortazar caixabank bankia200918131328

zentauroepp54987887 goirigolzarri gortazar caixabank bankia200918131328 / DAVID CAMPOS

1
Es llegeix en minuts

No han transcorregut ni 24 hores des que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va autoritzar l’absorció de Bankia per CaixaBank, i el Ministeri d’Economia ha fet el mateix. Era un simple tràmit, ja que l’Estat és en realitat alhora accionista del nou banc a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

Notícies relacionades

Aquest nou vistiplau desencadena el tram final de la fusió amb la firma aquest divendres davant notari i l’inici de la cotització de les noves accions a partir de dilluns que ve. La Fundació Bancària La Caixa, a través de Criteria, serà el primer accionista del que serà el primer banc minorista a Espanya, amb entorn del 30% del capital; i l’Estat en al voltant del 16%.

El projecte es va presentar davant el Ministeri d’Economia el 14 d’octubre per part de les entitats participants, data en què es va acordar sol·licitar els informes preceptius als organismes corresponents. A més de la CNMC, que ha supeditat l’operació a compromisos per evitar l’exclusió financera en localitats petites i distorsions de la competència en 86 codis postals, en què el nou banc és un monopoli o un duopoli, ha rebut informes positius sense objeccions del Banc d’Espanya, del Servei Executiu de la Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac), de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), i de la Direcció General d’Assegurances i Fons de Pensions.