AUTOMOCIÓ

L’any passat el benefici operatiu d’Audi va caure un 43%

  • Audi va tancar el 2020 amb un benefici operatiu de 2.739 milions d’euros, un 43% menys, després de facturar 49.973 milions d’euros, un 10,2% menys que el 2019

  • La firma alemanya apunta a l’evolució de la pandèmia i a l’escassetat de semiconductors com les claus per aconseguir els seus objectius el 2021

Audi relleva el seu president després de ser detingut pel dieselgate

Audi relleva el seu president després de ser detingut pel dieselgate

1
Es llegeix en minuts

Després de Volkswagen li ha tocat a Audi presentar el seu balanç econòmic del 2020. La firma premium del Grup Volkswagen va tancar el 2020 amb un benefici operatiu de 2.739 milions d’euros, una xifra que suposa una caiguda del 43% respecte als 4.509 milions d’euros del 2019. La pandèmia, que segons la firma d’Ingolstadt, va suposar una «caiguda significativa de les vendes en el primer semestre», va ser la causa principal d’aquest retrocés en els seus guanys.

Audi va arribar a aquesta xifra després d’ingressar un total de 49.973 milions d’euros, un 10,2% menys respecte a l’any anterior, després de vendre 1,69 milions d’unitats, un 8% menys respecte a les 1,84 milions que va matricular el 2019. Al tancament de l’any de la pandèmia, el marge operatiu de la companyia alemanya va arribar al 5,5%, retrocedint des del 8,1% de l’any anterior. «Després del col·lapse de la demanda d’automòbils, l’estabilitat va tornar als mercats a finals d’any», ha afirmat Marcus Duesmann, conseller delegat d’Audi, en la presentació de resultats. «En el quart trimestre vam poder tancar l’any amb un número rècord d’entregues», ha afegit el directiu, que l’ha definit com el «trimestre de més èxit de la història de la companyia».

Pandèmia i semiconductors, les claus del 2021

Notícies relacionades

Per a l’any 2021, com Volkswagen, Audi s’encomana a més estabilitat per encarar l’any amb cert optimisme. De fet, preveuen, sempre que la pandèmia no torni a irrompre amb tanta força com el 2020, créixer «significativament» respecte a l’any passat. Esperen que les vendes creixin i que el marge operatiu arribi entre el 7% i el 9%.

Si l’evolució de la pandèmia és positiva, Audi espera complir a mitjà termini els seus objectius de situar-se en un marge operatiu d’entre el 9% i l’11%. A més, la companyia d’Ingolstadt també ha recordat l’escassetat de semiconductors, un problema que la Unió Europea vol aturar produint-los al continent per reduir la dependència de les companyies asiàtiques, apuntant que l’evolució d’aquest problema també serà clau en el desenvolupament d’aquest exercici.

El Grup Volkswagen es dispara a la borsa

Temes:

Audi Cotxes