Innovació
El sector farmacèutic lidera les patents espanyoles el 2020
Espanya descendeix en el nombre de sol·licituds un 5% respecte a l’any anterior
Les sol·licituds de patents d’Espanya a l’Oficina Europea de Patents (EPO, per les seves sigles en anglès) van caure un 5% el 2020 respecte a l’any anterior, tot i que, alhora, van arribar al seu segon registre més alt, segons l’Índex de Patents publicat aquest dimarts per l’EPO. El sector farmacèutic va ser líder de les sol·licituds, amb un total de 190 sol·licituds i un creixement del 22,6%.
En segon lloc, la tecnologia mèdica va registrar exactament el mateix nombre de patents que l’any anterior (126). El transport va ocupar el tercer lloc, amb 122 peticions de patents, un 3,4% més malgrat que el sector, que inclou les indústries automobilística i aeroespacial, caigués un 5,5% en l’àmbit mundial durant l’any.
El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), amb 72 sol·licituds, va tornar a ser el primer sol·licitant de patents d’Espanya, seguit d’Amadeus (60), Esteve Pharmaceuticals (17), Fundació Tecnalia Research & Innovation (17), Telefónica (17), Universitat Poltècnica de Catalunya (15), PharmaMar (14), Repsol (14), Autotech Engineering (11), l’Institut de Ciències Fotòniques (11) i Seat (11).
Notícies relacionadesPer comunitats autònomes, Catalunya va presentar el major nombre de sol·licituds de patents, amb un total de 559, que van representar el 31,2% de les sol·licituds espanyoles presentades el 2020. En segon lloc es va situar Madrid, amb un 21,1% del total, i per sobre del País Basc, amb un 11,9%. En el rànquing de ciutats, Barcelona lidera 496 sol·licituds (un 14,5% menys que l’any anterior) de patents, davant de Madrid, amb 378 (un 4,4% més que el 2019).
El 2020, el nombre total de sol·licituds europees es va situar en 180.250, un 0,7% menys que l’any anterior, quan també es va registrar un rècord de 181.532 peticions. D’altra banda, Samsung va ser l’empresa que va presentar el major nombre de sol·licituds, seguida de Huawei i LG, cosa que consolida el creixement de patents a la Xina i Corea del Sud. La tecnologia mèdica (2,6%) va representar la quantitat d’invencions més gran el 2020, i va prendre el primer lloc a la comunicació digital, que havia sigut el camp més actiu el 2019. Mentrestant, el transport va mostrar la caiguda més gran (-5,5%), especialment en el subcamp d’aviació i aeroespacial (-24,7%), i, en menor mesura, automoció (-1,6%).
- Noves relacions afectives Parelles sèniors que viuen separades, el model LAT en auge: «Conservo la meva llibertat i no discuteixo pel comandament de la tele»
- Entre Vila-real i l’Hospitalet Cau un clan familiar que es va apropiar de 19 vehicles d’alta gamma d’un servei de subscripció conegut com ‘el netflix dels cotxes’
- Comerç La batuda en súpers 24 hores va detectar una vintena d’infraccions laborals
- L’estratègia comunitària Tusk crida al rearmament d’Europa i critica la política migratòria de la UE
- Sessió al Congrés La pujada de les pensions i l’ajuda al transport cauen al tombar-les Junts i PP
- 11 de maig ¿A quin estadi es jugarà el Barça-Madrid? Podria no ser ni el Camp Nou ni Montjuïc
- Deute milionari Dos tràmits judicials retarden la resolució del concurs de creditors del Màgic Badalona
- Set mesos de la normativa Òmnium portarà a la Comissó Europea el seu informe sobre l’amnistia per assenyalar les «irregularitats» en la seva aplicació
- Pau Vallbé: «He defugit tot allò que fos l’èxit ràpid, m’he anat autoboicotejant per créixer a poc a poc»
- Final de les bonificacions estatals El cansament dels usuaris del transport públic: «Entenc que els polítics es barallin, però la mobilitat de la gent n’hauria de quedar al marge»