Prova Covid per als assistents

El Mobile preveu 50.000 assistents aquest any i exigirà un passaport sanitari

L’organització exigirà la realització d’un test PCR almenys cada 72 hores i proves de temperatura constants

El Mobile preveu 50.000 assistents aquest any i exigirà un passaport sanitari
3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El Mobile manté la convocatòria del 28 de juny i l’1 de juliol a Barcelona, però reconeix que «la situació és dinàmica» i que la celebració de la fira de mòbils de Barcelona dependrà en darrer terme «de la situació sanitària que hi hagi en aquell moment i del suport que rebi l’organització de l’Administració». En qualsevol cas, el GSMA, l'organitzadora, preveu que assisteixin a la fira unes 50.000 persones, la meitat de les habituals abans de la pandèmia, per a la qual cosa ha disposat monitoritzar tots els assistents mitjançant un passaport sanitari digital que comprovi que el professional ha realitzat un test ràpid de la Covid cada 72 hores. L’organització ha previst que la nova edició de MWC tingui un format híbrid per primera vegada, amb actes virtuals per donar l’opció que els interessats puguin assistir de la manera que més els convingui.

La GSMA ha compartit els detalls del seu pla de salut i seguretat per al MWC21 de Barcelona, que ja ha sigut aprovat pel Departament de Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i per la comissió tècnica del Procicat. Es preveuen proves freqüents, rastreig de contactes, entorns sense contacte, renovació del càtering, control de l’ocupació, millores en la infraestructura de les instal·lacions, augment del personal mèdic i compromisos personals com mantenir la distància social. El pla es basa en els protocols que aplica actualment Fira de Barcelona.

«Hem treballat amb socis, autoritats sanitàries i professionals mèdics per crear un pla que generi confiança en la nostra tornada als esdeveniments presencials. Fa molts anys que la GSMA organitza amb seguretat i èxit esdeveniments de primer nivell. Des del 2006, hem col·laborat estretament amb les diferents autoritats de la ciutat i amb Fira de Barcelona per mantenir la seguretat del MWC. Sens dubte, la Covid-19 és el nostre repte més gran fins ara. Però la nostra experiència ens dona una base sòlida des de la qual hem construït el nostre pla. Aquesta base significa que el MWC21 de Barcelona pot seguir endavant de manera segura en persona i amb un component digital ‘online’ per als que no hi puguin assistir. Continuarà sent l’experiència única i ineludible que l’ha convertit en l’esdeveniment de telefonia mòbil més important del món», ha assegurat John Hoffman, director general de GSMA, mitjançant un comunicat.

Passaport sanitari digital

La idea és que els participants al Mobile es descarreguin una aplicació de mòbils (My MWC) dissenyada a mida per al MWC21, que servirà a la pràctica com un distintiu digital o passaport sanitari que permetrà l’entrada a l’esdeveniment una vegada completats el registre i les proves. La inscripció per al MWC21 s’obrirà en les pròximes setmanes.

S’exigirà als viatgers provinents d’algunes destinacions que mostrin un test Covid-19 negatiu per poder pujar a l’avió i viatjar a Catalunya. Les autoritats espanyoles dictaran aquest requisit, segons GSMA. Tots els participants que arribin amb tren o cotxe seran dirigits als centres de proves de MWC establerts per comprovar el seu estat de salut. Tots els participants hauran de presentar un test ràpid negatiu vàlid per accedir al recinte. La prova s’ha de repetir cada 72 hores i els participants rebran una notificació sobre la caducitat a través de l’aplicació My MWC. S’instal·laran múltiples centres de proves per recolzar les proves ràpides. Totes les proves seran realitzades per personal qualificat en col·laboració amb les autoritats sanitàries catalanes. Durant l’estada al recinte també es faran controls de temperatura en tots els punts d’accés.                                        

Notícies relacionades

Els restaurants de Fira Gran Via han sigut redissenyats per assegurar el distanciament social i que tant la preparació del menjar com l’oferta gastronòmica compleixi els estàndards millorats, incloent-hi el pagament sense contacte. Fira Gran Via ha incrementat els protocols d’higienització a tot el recinte. L’espai compta amb un nou sistema d’entrada d’aire fresc i ventilació externa per millorar el flux d’aire que ha superat l’estàndard més alt de seguretat. La infraestructura millorada, que inclou nous sistemes de monitoratge, recolzarà la gestió activa sobre capacitat i densitat, garantint el compliment de les directrius de distanciament social juntament amb els fluxos unidireccionals. Les dades de rastreig de contactes pertinents es compartiran amb les autoritats sanitàries si és necessari per mitigar encara més la possible exposició.