Procés d’integració

CaixaBank imposa la seva majoria al nou comitè de direcció

  • David López (Bankia) substituirà el gener del 2022 Xavier Coll (CaixaBank) amb càrrec de director general

  • L’entitat que dirigeix Gortázar mantindrà els 12 executius que ja té a la seva estructura fins a aquest relleu

zentauroepp54987887 goirigolzarri gortazar caixabank bankia200918131328

zentauroepp54987887 goirigolzarri gortazar caixabank bankia200918131328 / DAVID CAMPOS

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

El consell d’administració de CaixaBank ha aprovat aquest dijous la nova composició del comitè de direcció en el marc del projecte de fusió amb Bankia. Aquesta proposta l’haurà d’aprovar el consell d’administració en la seva futura composició, una vegada sigui efectiva la fusió després d’haver obtingut les autoritzacions regulatòries i administratives necessàries.

CaixaBank imposa la seva majoria a l’òrgan executiu de l’entitat. El nou comitè de direcció comptarà amb 14 membres, els que ja componien la direcció de CaixaBank més dos executius de Bankia (Manuel Galarza i Eugenio Solla). El gener del 2022 s’hi incorporarà un tercer executiu de Bankia, David López –en substitució de Xavier Coll, responsable de recursos humans–, amb càrrec de director general, que de fet serà la concessió més gran de CaixaBank, més enllà de la presidència atorgada a José Ignacio Goirigolzarri.

Així, el nou òrgan de direcció, que presidirà Gonzalo Gortázar, com a conseller delegat de la nova CaixaBank, quedarà constituït de la següent forma:

– Juan Alcaraz, director general de negoci

– Xavier Coll, director general de recursos humans

– Jordi Mondéjar, director general de riscos

– Iñaki Badiola, director de CIB & ‘international banking’

– Luis Javier Blas, director de mitjans

– Matthias Bulach, director de comptabilitat, control de gestió i capital

– Manuel Galarza, director de compliment i control

– María Luisa Martínez, directora de comunicació i relacions Institucionals

– Javier Pano, director financer

– Marisa Retamosa, directora d’auditoria interna

– Eugenio Solla, director de sostenibilitat

– Javier Vall, directora d’assegurances

– Óscar Calderón, secretari general i del Consell

Tal com es va indicar en el projecte de fusió, l’entitat combinada resultant estarà presidida per José Ignacio Goirigolzarri, actual president de Bankia, una vegada sigui designat pel nou consell d’administració de CaixaBank. De Goirigolzarri en dependran les direccions de comunicació i relacions institucionals, auditoria interna i secretaria del consell.

L’actual conseller delegat, Gonzalo Gortázar, serà el primer executiu de CaixaBank, amb report directe al consell d’administració, i presidirà al seu torn el comitè de direcció.

Materialització de la fusió

Segons el comunicat fet públic aquest dijous per CaixaBank, Goirigolzarri ha mostrat el seu desig que «la fusió es materialitzi al més aviat possible i que el nou equip comenci a treballar unit en el projecte que dona lloc a l’entitat financera més gran a Espanya». Per la seva banda, Gortázar ha destacat que «aquest nou equip és el que l’entitat necessita per fer front als grans reptes a què el sector s’enfrontarà en els pròxims anys».

Es preveu que la fusió es materialitzi durant el primer trimestre del 2021 –una vegada rebudes totes les autoritzacions regulatòries pertinents– i que la integració operativa entre les dues entitats s’executi abans de finalitzar el 2021. El projecte comú de fusió va ser aprovat per àmplia majoria a les juntes d’accionistes de CaixaBank i de Bankia, que van tenir lloc a principis de desembre del 2020.

Notícies relacionades

Les juntes generals de CaixaBank i de Bankia van aprovar els punts de l’ordre del dia amb un recolzament superior al 99% en tots ells.

S’annexen els CV dels membres del comitè de direcció.