Aragó

Imaginarium confia a sobreviure malgrat tancar la major part de les seves botigues

  • La cadena de joguines aragonesa planteja mantenir entre dues i cinc botigues pròpies i deu franquícies.

  • La clausura de 30 establiment en els últims dies desperta una onada de nostàlgia que es fa viral a les xarxes socials

Imaginarium confia a sobreviure malgrat tancar la major part de les seves botigues
2
Es llegeix en minuts

El tancament de la major part de les botigues d’Imaginarium ha despertat una onada de nostàlgia i melancolia a Espanya, amb missatges i imatges a les xarxes socials que s’han fet virals per l’apreci a una marca que va ser pionera en les joguines educatives. La companyia aragonesa, que es troba a les portes d’entrar en concurs de creditors i en plena negociació d’un ero al 80% de la plantilla, assegura que això no és el final de la seva activitat sinó una «transformació» cap a un nou model comercial centrat en el producte, els establiments franquiciats, nous canals de venda i un gir estratègic per focalitzar el negoci en la maternitat.

L’empresa, que dirigeix des de fa tres anys l’empresari i advocat costa-riqueny Federico Carrillo Zurcher –que va ser ministre d’Hisenda del seu país–, ha tancat en els últims dies unes 30 botigues pròpies, entre les quals n’hi ha vuit de Madrid, quatre de Barcelona, dues de València i dues de Sevilla. La majoria van abaixar la persiana dilluns, com la situada al carrer Ancha de Cadis, a l’aparador del qual hi ha cartells amb un missatge de comiat dels clients en què pot llegir-se ‘Us hem vist créixer. Ha sigut un plaer. Fins sempre’. Aquest particular adeu ha tingut una gran repercussió en àmbit nacional amb imatges compartides per milers d’usuaris de Twitter.

La cadena manté oberts de moment set establiments, a més dels  deu que funcionen sota franquícia (Càceres, Ceuta, Huelva, Lanzarote, Lleó, Màlaga plaça, Motril, Oviedo, Santander i Castelló) que estan al marge d’aquesta reestructuració. A Saragossa ha tancat les botigues situades en el centre comercial Grancasa i al cèntric carrer Coso i continuen operatives les d’Aragonia i Puerto Venecia

Notícies relacionades

El pla de reestructuració passa per mantenir entre dues i cinc botigues pròpies, van explicar a aquest diari fonts de l’empresa. De moment, només està garantida la continuïtat d’Aragonia i d’un altre local de Màlaga, però Imaginarium manté negociacions amb els propietaris de diversos locals per mantenir diversos centres més.

En paral·lel a aquests tancaments, continua la negociació de l’ero entre l’empresa i el comitè. La pròxima reunió tindrà lloc el pròxim dijous. La xifra d’acomiadaments s’ha rebaixat lleument de 125 a entre 111 i 113, en part per l’acabament de contractes d’alguns eventuals, segons van explicar des de CCOO. Això suposa la sortida de gairebé el 80% dels 144 treballadors que hi ha en plantilla. 

Temes:

Comerç