Solució laboral

Girbau i els sindicats arriben a un acord per evitar un ero

  • L’empresa de bugaderia optarà per presentar un erto de tres mesos per a tota la plantilla i amb això evitarà l’acomiadament de 76 empleats.

girbau

girbau

1
Es llegeix en minuts

La representació sindical dels treballadors i l’empresa de bugaderia Girbau han arribat a un acord per retirar l’ero anunciat, que preveia 76 acomiadaments, i obrir un procés de negociació, cosa que permetrà desconvocar la vaga anunciada, segons ha informat CCOO El sindicat ha assenyalat en un comunicat que el dilluns que ve, dia 15, s’haurà de materialitzar un acord d’erto per a tres mesos.

«Gràcies a la lluita de la plantilla finalment la direcció i el comitè d’empresa de Girbau van arribar ahir a un acord per retirar l’ero, aplicar un expedient temporal i obrir un procés de negociació d’un pla de viabilitat per afrontar l’actual situació conjuntural de falta de comandes», afirmen des del sindicat.

Notícies relacionades

L’acord, segons aquestes fonts, ha sigut ratificat pel comitè i per les seccions sindicals de CCOO i la Intersindical CSC. Sindicats i empresa negociaran les mesures necessàries per pal·liar la situació actual, «sense la pressió dels acomiadaments, així com altres matèries que el comitè d’empresa fa mesos que reclama l’empresa», com el conveni o augments salarials.

CCOO assegura que, una vegada firmat l’acord de l’erto, quedarà «definitivament desconvocada la vaga prevista per a la setmana que ve». Fundada el 1960, Girbau és una companyia de solucions integrals de bugaderia professional dirigides al sector industrial que té la seva seu central a Vic (Barcelona), i a finals de gener va anunciar la intenció d’acomiadar 76 persones de les 496 que formen l’empresa.

Temes:

Empreses ERO