Batalla legal

Admès a tràmit el recurs de l’hostaleria valenciana davant el TSJCV contra el tancament per la Covid

Els demandants esperen que s’acabi decretant la mesura cautelar de reobertura del sector, com ha succeït al País Basc

Admès a tràmit el recurs de l’hostaleria valenciana davant el TSJCV contra el tancament per la Covid
2
Es llegeix en minuts

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJCV) ha admès a tràmit el recurs de la plataforma SOS Hostaleria contra el tancament dels seus establiments ordenat per la Generalitat com a mesura restrictiva per frenar la pandèmia. Fonts del TSJCV han explicat a EFE que s’admet el recurs com una decisió de tràmit per poder estudiar-ho i al llarg de la setmana podria pronunciar-se sobre el fons i les mesures que reclamen, tot i que de moment no ha emès cap resolució. L’hostaleria a Espanya està pendent de les decisions judicials, que podrien desembocar en una progressiva obertura dels establiments emparada per la llei, en el marc d’una onada de denúncies presentades o per presentar.

Els hotelers valencians han mostrat la seva satisfacció després que la secció quarta de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJCV hagi admès a tràmit el seu recurs i confien que el tribunal valencià segueixi els passos del seu homòleg al País Basc i accepti la reobertura immediata dels establiments.

SOS Hostaleria va presentar un recurs contra la resolució de 19 de gener del 2021, de la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, «per la qual s’estableixen mesures excepcionals i addicionals en l’àmbit de la Comunitat Valenciana com a conseqüència de l’agreujament de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19».

Pel president de SOS Hostaleria, Fidel Molina, la resolució de la Generalitat «és contrària a dret i greument lesiva per als interessos del col·lectiu d’hotelers i restauradors, segons un comunicat.

Segons el seu parer, l’admissió a tràmit del seu recurs suposa «un baló d’oxigen per als hotelers, ja que existeixen moltes possibilitats que el TSJCV acabi decretant la mesura cautelar de reobertura del sector, com ha passat al País Basc».

Aquesta mesura cautelar «és fonamental per evitar greus i perjudicials conseqüències», segons Molina, per a qui la Conselleria de Sanitat «no ha explicat els motius que la porten a tancar determinats tipus d’establiments i a suspendre certes activitats i d’altres, no».

Notícies relacionades

Tampoc ha explicat, ha afegit, «per què l’empitjorament de la pandèmia justifica el tancament d’establiments i la suspensió de certes activitats mentre manté obertes altres activitats no essencials».

Per Fidel Molina, la disposició impugnada «afecta directament no només drets fonamentals dels afectats, sinó també interessos públics especialment intensos, ja que afecta de forma terrible els principis de llibertat d’empresa, igualtat i interdicció de l’arbitrarietat dels poders públics». 

Temes:

Bars Hotels