Comicis a la patronal

Eleccions Pimec: Cañete formalitza la seva candidatura i dobla en avals el seu rival independentista

  • L’actual secretari general realitza una exhibició de força i formalitza la seva candidatura amb 400 avals

  • Els gremis de farmàcies, peixaters, pastissers, instal·ladors i tintorers donen el seu suport al candidat continuista

Eleccions Pimec: Cañete formalitza la seva candidatura i dobla en avals el seu rival independentista
3
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Antoni Cañete ha presentat aquest divendres 400 avals per postular a les eleccions a la presidència de Pimec. Una demostració de força del candidat continuista davant el seu rival independentista, ja que on Pere Barrios va posar un dia abans 200 firmes, Cañete n’ha presentat el doble. No només en nombre de suports ha volgut exhibir múscul l’actual secretari general, sinó també en la seva representativitat. Els gremis de farmàcies, peixaters, pastissers, instal·ladors i tintorers, així com les associacions de companyies d’assegurances o d’empreses de neteja, donen el seu suport al candidat continuista.

Cañete ha fet pública aquest divendres la llista de persones que l’acompanyaran en la seva candidatura per presidir Pimec. També en aquest punt ha volgut marcar-se un punt respecte al seu rival, ja que si Barrios compta actualment amb 47 empresaris per a la seva junta directiva, Cañete ha afirmat tenir ja lligades 93 persones. Si un dels noms estrella en la seva primera presentació va ser el de l’exdirectiva del Barça Maria Teixidor, el d’aquest divendres també ha tingut caires blaugrana: l’exdirectiu i excandidat Emili Rousaud, propietari de Factor Energia.

De la llista de 93 noms que acompanyaran Cañete a les eleccions per presidir Pimec, un terç el fan com a representants de gremis o associacions. Uns socis col·lectius de la patronal de les pimes i que en els comicis tenen un vot ponderat, és a dir, el seu vot és proporcional al seu pes empresarial i no val el mateix que, per exemple, el d’un autònom individual.

Cañete ha apel·lat a la «transversalitat» de la seva candidatura i ha insistit a presentar-se com l’opció «independent, democràtica i participativa» que vetllarà exclusivament per l’interès de les pimes. En contraposició al seu rival, Pere Barrios, que arriba enlairat per l’ANC i amb el suport explícit de dirigents de Junts, com el número 3 per Barcelona, Joan Canadell. «La meva candidatura integra diferents maneres de pensar», ha asseverat Cañete, després de la lectura dels 93 noms de la seva candidatura.

Programa públic

El candidat continuista a la presidència de Pimec ha enumerat les seves prioritats per als pròxims anys, com la canalització dels fons Next Generation per a les pimes, la pressió als partits polítics perquè culminin l’aprovació d’un règim sancionador de la morositat empresarial o l’aprovació de mesures per afavorir la segona oportunitat empresarial; entre d’altres.

També ha reiterat el seu objectiu per a la pròxima legislatura d’aconseguir una representativitat «real» de les pimes a nivell estatal i poder seure a la mateixa taula que la CEOE. No ha precisat si pretén fer-ho aixecant l’organització Plataforma Pimes, de projecció estatal i de la qual Pimec forma part, o aconseguint una quota per a Pimec apel·lant a la representativitat autonòmica.

Encreuament de retrets

Notícies relacionades

L’encreuament de retrets està sent una constant durant la precampanya i Cañete no ha evitat ficar-s’hi en l’acte d’aquest divendres. El delfí de Josep González ha contestat a les crítiques de Barrios sobre l’última reforma estatutària, aprovada el juliol del 2020 i amb el mateix Barrios a la junta directiva, que va introduir l’assignació d’un sou per al president de Pimec. «No té coneixement de les coses que es plantegen a l’entitat», ha etzibat Cañete al seu oponent; ja que l’aprovació de l’esmentada reforma va comptar amb el vot afirmatiu unànime de la junta.

Cañete també s’ha mostrat «absolutament sorprès» per les acusacions de Barrios, segons les quals afirmava que alguns socis col·lectius ja havien avançat el seu vot a Cañete. «Aquí no ha votat encara ningú», li ha etzibat Cañete. Que també s’ha preguntat que «¿Com pot ser que hi hagi alcaldes que estiguin demanant el vot per a una candidatura?» en relació amb els suports públics de Barrios. «Demano coherència», ha afegit.