Iniciativa inversora

Aliança del grup PIPE per aconseguir fons Next per als ports espanyols

Firmes logístiques i usuàries de les infraestructures pressionen per a la reducció de taxes i el canvi en la governança portuària

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La Plataforma d’Inversors en Ports Espanyols (PIPE) està disposada a recórrer als fons Next Generation de la Unió Europea per afrontar projectes d’inversió tecnològics en els pròxims anys. L’organització, en la qual participen empreses com Algeposa, First State Investments, Enagas, Ership, Nogar, Dávila i Toro i Betolaza, Erhardt i TIL, van anunciar aquesta setmana la creació d’un grup de treball amb la denominació ‘Pipeline Ports Sostenibles’ «per canalitzar projectes que contribueixin a la transformació del sector». 

L’equip de treball s’ha compromès a elaborar el full de ruta perquè, en una segona fase, «es posin en comú amb altres agents implicats amb interessos i propostes compartits». Des de PIPE es posarà èmfasi en la inversió en matèria de sostenibilitat, digitalització, accessibilitat i innovació que exigeix el programa Next i en línia amb el Marc Estratègic de Ports de l’Estat, encara pendent d’elaboració.

Notícies relacionades

Segons el president de PIPE, Gonzalo Alvargonzález, la situació dels ports espanyols passa un moment «crucial», que requereix propostes que marcaran la competitivitat futura de les infraestructures. Aquest grup d’empreses assegura que funcionarà sempre «en sintonia i col·laboració amb l’Organisme Públic Ports de l’Estat», tot i que tradicionalment s’ha configurat com a grup de pressió per aconseguir la reducció de taxes portuàries i l’obertura del model de governança del sistema portuari. PIPE va ser creada el 2013 amb l’objectiu de convertir-se en una referència d’opinió dins del sector portuari espanyol, proposant canvis i millores per promoure la competitivitat, el desenvolupament i la sostenibilitat dins de l’economia espanyola.

Per a PIPE, la reducció de les taxes es concreta com el primer pas per a la millora dels ports espanyols, al considerar que «una reducció dels costos del pas de les mercaderies pels ports afavorirà l’activitat i les inversions dels operadors en els moments d’incertesa actuals». 

Temes:

Empreses Ports