Reprèn el seu compromís

Sánchez promet «incentius a la inversió» en la nova llei de ‘start-ups’ que arribarà «en les pròximes setmanes»

  • El president del Govern central avança que la norma reconeixerà les «especificitats» d’aquestes empreses i en facilitarà la tramitació administrativa

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Més de dos anys després que el president del Govern central anunciés la seva intenció de crear un marc legal específic per a les ‘start-ups’, Pedro Sánchez reprèn aquest compromís a l’avançar que el Consell de Ministres aprovarà «al llarg de les pròximes setmanes» l’avantprojecte de llei de foment de les empreses emergents, conegut com la llei de ‘start-ups’, que inclourà «avantatges fiscals i inventius a la inversió» per a aquest tipus de companyies.

Així ho ha afirmat durant la presentació de l’Estratègia Nació Emprenedora, que s’ha celebrat en un acte a la Moncloa que ha estat envoltat d’emprenedors de luxe, com la cofundadora de l’elèctrica Holaluz, Carlota Pi; la presidenta d’Adalab, Rosario Ortiz de la Orden, i l’organitzadora de South Summit, esdeveniment d’empreses emergents que se celebra cada any a Madrid, María Benjumea. El president del Govern, que ha afirmat que aquesta nova norma és una «demanda històrica» del sector, ha avançat que la llei reconeixerà l’«especificitat» d’aquest tipus d’empreses, facilitarà la tramitació administrativa i ajudarà a atraure i retenir talent i impulsarà l’acostament de la Formació Professional (FP) i la Universitat a les empreses emergents.

«Si l’any 2020 va ser el de la pandèmia, l’any 2021 volem que sigui el de la vacunació i d’aquesta gran recuperació que necessita el nostre país», ha dit Sánchez. Per això, el president del Govern ha assegurat que «ens hem d’enfocar a crear més empreses i ‘start-ups’». «I per a això és necessari una estratègia i un marc legal específic», ha afegit després d’admetre que té la sensació que, de vegades, l’ecosistema emprenedor s’ha anat creant a l’esquena de l’Administració com si aquesta fos «un obstacle». «El que volem és que ho fem junts i que vegeu en l’Administració un aliat més», ha afegit.

Notícies relacionades

L’objectiu de l’estratègia, que Sánchez ha arribat a dir que és «una peça clau de la recuperació», és accelerar el procés de maduració de la inversió i convertir Espanya en un paradís per «atraure, desenvolupar i retenir» talent, així com promoure l’escalabilitat de les empreses i articular un sector públic emprenedor. Format per més de 50 mesures, les tres primeres, enumerades per Sánchez, se centren a crear un programa internacional d’atracció del talent femení –«apostar pel talent de les dones en una qüestió estratègica», ha dit»–, crear una marca país d’Espanya nació emprenedora, així com una xarxa nacional de centres d’emprenedoria per impulsar una xarxa d’incubadors que podrà tenir un caràcter «públic, privat o mixt» que afavoreixi l’emprenedoria «per tota la geografia nacional».

A més, per aconseguir «l’impacte més elevat possible», aquesta estratègia es palanquegen deu sectors en què Espanya «està més ben posicionada per competir a nivell global». Aquests sectors són la indústria, el turisme i la cultura, la mobilitat, la salut, la construcció, l’energia, la banca, la digitalització i les telecomunicacions, l’agroalimentació i la biotecnologia.