Relleu

Marc Murtra s’incorpora al patronat de la Fundació Bancària La Caixa

Substitueix Jaume Lanaspa, que ha renunciat al càrrec al qual es va incorporar el 2014

1
Es llegeix en minuts

L’empresari Marc Murtra s’ha incorporat al patronat de la Fundació Bancària La Caixa en substitució de Jaume Lanaspa, que ha renunciat al seu càrrec, segons han confirmat fonts de l’entitat. Soci gerent de Closa Capital i fundador de Crea Inversió, Murtra s’incorpora ara a la fundació presidida per Isidre Fainé, entitat que gestiona l’obra social de La Caixa i, a través de CriteriaCaixa, les participacions accionarials del grup, inclosa CaixaBank, segons ha avançat el digital ‘Crónica Global’.

Marc Murtra Millar (Blackburn, Regne Unit, 1972) és enginyer industrial, especialitzat en Mecànica de Màquines, per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona, de la Universitat Politècnica de Catalunya, i màster en Administració d’Empreses per la Leonard School of Business de la Universitat de Nova York (NYU). Va començar la seva carrera professional en la indústria nuclear a British Nuclear Fuels Ltd al Regne Unit i després va treballar en la consultora d’estratègia DiamondCluster, on va realitzar projectes per a grans empreses tecnològiques.

Notícies relacionades

Murtra ha treballat diversos anys en el sector públic, on va ser especialista en estratègia digital. A més, va ser director general de Red.es, així com director de gabinet del Ministre d’Indústria, Turisme i Comerç del Govern socialista i gerent d’Educació, Cultura i Benestar de l’Ajuntament de Barcelona. Murtra va tornar al sector privat l’any 2011, en l’àmbit de la banca d’inversió i, actualment, és soci gerent de Closa Capital i, com a assessor financer, ha liderat nombroses operacions corporatives.

Per la seva part, Jaume Lanaspa, que va néixer a Barcelona el 1944, ha sigut patró de la Fundació Bancària La Caixa des del juny del 2014 i durant anys ha estat molt vinculat a l’entitat. És llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i diplomat per l’IESE i, en el seu currículum, destaca la seva feina com a director general d’Aucat i d’Acesa. El 2003 es va reincorporar a La Caixa com a director de recursos humans, fins al març del 2008. Entre aquesta data i l’octubre del 2014 va ser director general de la Fundació La Caixa