Energia

El fons australià IFM presenta l’opa sobre Naturgy a la CNMV

  • IFM presenta dos avals de BNP per la totalitat del valor de l’oferta, que ascendeix a 5.000 milions

naturgy

naturgy

1
Es llegeix en minuts

El fons australià IGM ha presentat oficialment l’opa del 22,7% sobre Naturgy a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Segons ha anunciat l’empresa, aquest divendres ha sol·licitat l’autorització i ha presentat el fullet de l’oferta amb un preu de 23 € per acció, cosa que implica un màxim a pagar de 5.000 milions d’euros en el cas d’adquirir els 220 milions d’accions a què es dirigeix.

L’efectivitat de l’oferta estarà subjecta a rebre les corresponents autoritzacions regulatòries i de competència, inclòs el beneplàcit del Govern, en un termini de sis mesos, així com a arribar a un nivell mínim d’acceptació, almenys, del 17% del capital social de l’energètica.

«IFM és propietat de fons de pensions australians i gestiona els estalvis de jubilació de 30 milions de persones a tot el món. El nostre propòsit és clar: protegir i fer créixer els estalvis de jubilació a llarg termini dels treballadors», ha assegurat el vicepresident d’infraestructures d’IFM Investors, Jaime Siles, en el comunicat. I ha defensat que l’objectiu d’IFM és invertir en companyies a llarg termini «com Naturgy, amb una direcció estratègica i una posició com a empresa de gas i electricitat global i diversificada que està fermament alineada amb els nostres principis i objectius fonamentals d’inversió».

Notícies relacionades

«Creiem que la transacció proposada és atractiva per als accionistes de Naturgy, que poden obtenir un preu elevat per les seves accions, i en el millor interès a llarg termini de la companyia, en el seu camí cap a la transició energètica», ha afegit.

Segons ha informat IFM, juntament amb la sol·licitud d’autorització, s’ha presentat la documentació acreditativa de la constitució de dos avals a primer requeriment, atorgats per BNP Paribas, sucursal a Espanya, per import de 3.260.000.000 euros i 1.800.000.000 euros, que garanteixen la totalitat de la contraprestació oferta per les accions de Naturgy a les quals es dirigeix l’opa. Credit Suisse, BNP Paribas i Linklaters són els assessors d’IFM en aquesta transacció mentre que el Banco Santander serà l’entitat encarregada de la intermediació i liquidació de l’oferta en nom d’IFM.