eleccions a la patronal

Cañete exhibeix equip i projecte en la presentació de la seva candidatura per presidir Pimec

  • L’actual secretari general fitxa l’empresària i exdirectiva del Barça Maria Teixidor i manté en la seva candidatura pesos pesants de l’actual cúpula de la patronal

Cañete exhibeix equip i projecte en la presentació de la seva candidatura per presidir Pimec
2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Antonio Cañete ha presentat públicament aquest divendres la seva candidatura per ser el pròxim president de Pimec. L’actual secretari general ha exhibit projecte i equip en la formalització de la seva postulació, avalada pel sortint president Josep González i que s’enfrontarà a l’independentista Pere Barrios, d’Eines Pimec. L’actual secretari general ha anunciat el fitxatge per a la seva potencial junta directiva de l’empresària i exdirectiva del Barça Maria Teixidor i manté en la seva llista diversos pesos pesants de l’actual cúpula de la patronal.

Davant l’estelada i la proposta de suprimir Foment del Treball del mapa patronal català que va esgrimir Pere Barrios en la seva presentació, Cañete ha apostat per vendre un projecte centrat exclusivament en les pimes i de caràcter conciliador. «Hi ha persones que venen amb interessos diferents i entren en les institucions per instrumentalitzar-les. [...] Jo vinc amb les idees clares de quin és l’objectiu social de la institució», ha declarat. 

La proposta de junta directiva l’anirà revelant progressivament, però la seva principal incorporació és l’empresària Maria Teixidor, exdirectiva del FC Barcelona. Sobre els avals, Cañete ha manifestat que «no hi haurà cap problema per trobar-los» i ha descartat qualsevol ajornament electoral, tal com ha demanat el seu rival. Els candidats han d’aconseguir 100 avals, sobre un cens de 130.000 associats a Pimec, i presentar 40 persones per integrar la junta directiva, abans del 12 de febrer.

Alguns dels actuals integrants de l’equip de Josep González han avalat continuar amb Cañete. Emma Gumbert, actual vocal ICAB i membre del comitè executiu de Pimec, assumiria el lideratge en matèria de relacions laborals. Isabel Galobardes, actual presidenta de Pimec Turisme, pretén renovar les seves responsabilitats i Josep Soto, president de Pimec Joves, es postula per fer el mateix en la seva àrea.  

Pimes al «lloc de comandament»

Notícies relacionades

La prioritat de Cañete per liderar Pimec els pròxims quatre anys serà situar les pimes al «lloc de comandament», cosa que passa per dotar-les de més pes als òrgans de representativitat empresarial. Cañete mira cap a Madrid amb aquesta declaració d’intencions, i pretén culminar la via que va obrir el seu predecessor i substituir Cepyme (afiliada a la CEOE) per asseure’s a la mateixa taula que la gran patronal espanyola. «S’han de poder defensar els diferents interessos des dels seus respectius àmbits», ha declarat. «El fet de parlar d’una sola patronal em recorda altres temps, a això del sindicat vertical», ha afegit, amb referència a l’objectiu del seu rival, Pere Barrios, de suprimir la representativitat de Foment a Catalunya i convertir Pimec en «l’única patronal catalana».

Cañete ha promès «coneixement» i «dedicació plena» a Pimec, de la qual és secretari general des del 2006. Responent també a les crítiques del seu rival, Pere Barrios, que va afirmar que la patronal necessitava un president que fos un «empresari de mèrits reconeguts». «Estic presidint el moviment empresarial més important del nostre segle», li ha replicat l’actual president de la Plataforma Multisectorial Contra la Morositat. També ha reivindicat el seu currículum com a director executiu del grup d’empreses fabricants de material elèctric, Cofme; que ha posat com a exemple: «Quan ens unim els petits podem competir amb gegants com ara Siemens i Schneider».

Temes:

Patronal