sector financer

CaixaBank emet el seu segon bo verd per 1.000 milions

El termini de venciment és de vuit anys amb un cupó del 0,5%

Així tafectarà la fusió de CaixaBank i Bankia

Així tafectarà la fusió de CaixaBank i Bankia

2
Es llegeix en minuts

CaixaBank s’ha estrenat aquest 2021 en els mercats a l’engròs amb l’emissió del seu segon bo verd per import de 1.000 milions d’euros, després del que ja va col·locar el mes de novembre per aquesta mateixa quantia, i ho ha fet amb una demanda que ha superat els 3.700 milions. L’emissió, en format sènior no preferent, compta amb un venciment de vuit anys i una opció d’amortització anticipada l’últim any per part de l’emissor, segons ha informat CaixaBank, que ha precisat que es tracta del termini més llarg triat per un banc espanyol per a una emissió sènior no preferent al mercat euro.

La col·locació ha sortit al mercat a un preu inicial de 115 punts sobre el ‘midswap’, l’índex de referència per a aquest tipus d’operacions, però a causa de l’elevada demanda rebuda finalment el preu s’ha reduït fins als 90 punts. El cupó ha quedat establert en el 0,5%. Segons CaixaBank, es tracta de la primera emissió sènior que es realitza aquest any a Espanya, així com la primera sènior no preferent en format verd de l’any que es porta a terme a Europa.

Els bancs col·locadors de l’emissió han sigut ABN Amro, Goldman Sachs, Natixis i UBS Investment Bank, a més de la mateixa CaixaBank. Un 67% dels bons han sigut adjudicats a inversors reconeguts al mercat com a inversors socialment responsables (SRI) i, entre aquests, el 57% compta amb el major reconeixement en inversió responsable (Dark SRI).

«A més de l’elevada demanda, destaca la gran capil·laritat de llibre, amb més de 200 inversors institucionals i la forta participació d’inversors estrangers, que van representar entorn del 90% de la demanda, amb el 76% de l’emissió col·locada entre fons d’inversió i companyies d’assegurances», destaca el banc català.

A través d’aquesta segona emissió, l’entitat canalitzarà fons per finançar projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental, com la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle, la prevenció de la contaminació i l’adaptació al canvi climàtic

Notícies relacionades

CaixaBank va emetre el mes de novembre passat el seu primer bo verd per import de 1.000 milions d’euros per finançar projectes d’energia renovable i edificis enèrgicament eficients, amb una demanda que va superar els 4.500 milions.

En aquesta ocasió, el bo es va emetre amb un termini de sis anys, també amb opció d’amortització anticipada, i a un preu de 85 punts bàsics sobre el ‘midswap’.