Emprenedoria

El Sabadell inverteix 600.000 euros en ‘start-ups’ de la salut

El programa d’acceleració ha comptat amb 246 projectes concurrents

zentauroepp40422902 banc sabadell banco sabadell190408201255

zentauroepp40422902 banc sabadell banco sabadell190408201255 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El Banc Sabadell ha presentat aquest dimecres els sis projectes de salut seleccionats durant el 2019 i el 2020 pel programa BStartup Health. Aquest programa, creat el 2018, va dirigit a projectes de salut en fases molt inicials de creixement, on la inversió es destina fonamentalment a validar la tecnologia i el mercat, segment en el qual hi ha menys inversió disponible.

Cada ‘start-up’ ha rebut una inversió de 100.000 euros i es beneficiarà d’un programa d’acompanyament, en el qual rebran mentorització per part d’un dels quatre integrants del comitè cientificotècnic de BStartup Health: la doctora Clara Campàs, cofundadora d’Asabys Partners; Carlos Gallardo, fundador de CG Health Partners i membre del consell d’administració d’Almirall; el doctor Damià Tormo, fundador i general partner de Columbus Venture Partners, i la doctora. Montserrat Vendrell, sòcia a Alta Life Sciences. Aquest ‘mentoring’ consistirà en un assessorament de negoci a nivell estratègic, la definició del full de ruta i l’assessorament en l’estratègia, entre d’altres.

Notícies relacionades

Les empreses seleccionades han sigut; Dive Medical, que desenvolupa tecnologia per a l’avaluació de la funció visual i diagnòstic primerenc de problemes visuals, pensada principalment per a pacients no col·laboradors. Doppler. Dispositiu mèdic per cuidar i acompanyar futures mares mitjançant un seguiment continu i personalitzat de l’embaràs, amb focus en el diagnòstic primerenc del part prematur. Gate2Brain La seva tecnologia té per objectiu transportar fàrmacs al cervell augmentant l’eficàcia i disminuint els efectes secundaris dels tractaments de malalties cerebrals. Inbrain. Desenvolupa dispositius de grafè intel·ligents per a la modulació electrònica neuronal a fi de tractar trastorns cerebrals com el Parkinson i l’epilèpsia entre d’altres. Miwendo. Dispositiu mèdic que integra la tecnologia de microones amb la colonoscòpia amb l’objectiu de millorar la prevenció, diagnòstic i coneixement del càncer colorectal. Oxolife. Desenvolupa el primer fàrmac que actua sobre la implantació embrionària, millorant la taxa de fertilitat femenina.

En el marc de la presentació, Yolanda Pérez, directora de BStartup va destacar la dificultat de l’elecció d’aquestes sis ‘start-ups’ entre les 246 proposades. Moltes amb equips d’investigació brillants, punters a nivell mundial fins i tot i totes amb finalitats molt necessàries.

Temes:

Banc Sabadell